Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη νεαρών διακινητών στην Εγνατία Οδό

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μεταφορά πέντε αλλοδαπών, μεταξύ αυτών και δύο ανήλικοι, οι οποίοι στερούνταν δικαιολογητικών εγγράφων.

Στη σύλληψη δύο αντρών που ενέχονται σε παράνομη διακίνηση αλλοδαπών προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και οργανωμένη επιχείρηση.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 18 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και δύο ακόμη συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για τα αδικήματα της «Προώθησης στο εσωτερικό της Χώρας παράνομων μεταναστών από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής», της «Διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη Χώρα» και της «Απείθειας».

Συγκεκριμένα, σήμερα τα ξημέρωματα, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Προφήτη, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε στο ύψος Δερβενίου. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μεταφορά πέντε αλλοδαπών, μεταξύ αυτών και δύο ανήλικοι, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, ενώ συνελήφθησαν οι δύο διακινητές που επέβαιναν ως οδηγός και συνοδηγός.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί  είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, έναντι χρηματικού ποσού και έχοντας ως τελικό προορισμό χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο μεταφοράς και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.