Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη λαθροδιακινητή - Προσπάθησε να διαφύγει πεζός

Ο συλληφθείς δεν υπάκουσε σε σήμα που του έγινε για έλεγχο στα διόδια Ανάληψης, στην Εγνατία Οδό, και ανέπτυξε ταχύτητα - Μετέφερε δέκα μετανάστες

Τη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού, που μετέφερε δέκα μετανάστες που στερούνταν εγγράφων νόμιμης παρανομής στη χώρα, έπειτα από ολιγόλεπτη καταδίωξη, πέτυχαν χθες αργά το βράδυ αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αλλοδαπών, Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης είναι μέλος συμμορίας που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, για τα αδικήματα της Συμμορίας, παράβασης της Νομοθεσίας που αφορά στον Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις και της απείθειας, δεν υπάκουσε σε σήμα που του έγινε για έλεγχο στα διόδια Ανάληψης, στην Εγνατία Οδό, και ανέπτυξε ταχύτητα, διανύοντας αρκετά χιλιόμετρα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα που οδηγούσε ο δράστης, μόλις αυτός εισήλθε στην Παλαιά ΕΟ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας. Ο ίδιος προσπάθησε να διαφύγει πεζός, αλλά ανεπιτυχώς, αφού κατελήφθη άμεσα από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο με τη συνδρομή έτερων συνεργών, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ έκαστος, έχοντας ως τελικό προορισμό διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα ως μέσο μεταφοράς, ένα κινητό τηλέφωνο και τέσσερις κάρτες sim.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.