Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη 21χρονου που μετέφερε παράνομους μετανάστες

Οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα έναντι χρηματικού ποσού κι έχοντας ως τελικό προορισμό χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη σύλληψη νεαρού άντρα, από τη Μολδαβία που ενέχεται σε παράνομη διακίνηση αλλοδαπών προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και οργανωμένη επιχείρηση.

Πρόκειται για 21χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Μολδαβίας, σε βάρος του οποίου, αλλά και δύο ακόμη συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης για τα αδικήματα της «Προώθησης στο εσωτερικό της Χώρας παράνομων μεταναστών από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής», της «Διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη Χώρα» και της «Απείθειας».

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στο ύψος του κόμβου Νικομηδινού, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε μεταφορά οκτώ αλλοδαπών που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για τη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, τρείς εκ των οποίων βρισκόταν στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος, ενώ συνελήφθη ο διακινητής που επέβαινε ως οδηγός.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα έναντι χρηματικού ποσού κι έχοντας ως τελικό προορισμό χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο μεταφοράς, δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.