Skip to main content

Καταδίκη γιατρού για θάνατο 32χρονου ασθενή από λανθασμένο χειρισμό

Στην απολογία του ο γιατρός αρνήθηκε την κατηγορία λέγοντας ότι δεν ήταν ιατρικό λάθος αλλά επιπλοκή - Η ποινή που επέβαλε το Εφετείο

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης σε έναν γιατρό - γαστρεντερολόγο - για το θάνατο 32χρονου ασθενή από λανθασμένο ιατρικό χειρισμό. Κρίθηκε ένοχος για «ανθρωποκτονία από αμέλεια», κατά πλειοψηφία, ενώ η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωση του.

Σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, εισαγγελέας άσκησε έφεση υπέρ του νόμου και η υπόθεση εκδικάστηκε στο Εφετείο που εξέδωσε καταδικαστική απόφαση. Στην απολογία του ο γιατρός αρνήθηκε την κατηγορία λέγοντας ότι δεν ήταν ιατρικό λάθος αλλά επιπλοκή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 8 Νοεμβρίου 2010, ο 32χρονος εισήχθη σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση διόρθωσης της χοληδόχου κύστης (δεν  διέθετε χολή). Από εσφαλμένους χειρισμούς του γιατρού προκλήθηκε τρώση 12δακτύλου, φλεγμονή, σηπτική κατάσταση και τελικά πολυοργανική ανεπάρκεια που οδήγησε στο θάνατο του ασθενή.