Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε υπάλληλος της Περιφέρειας για τραυματισμό γυναίκας από κλαδί

Κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε σε υπάλληλο της υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον τραυματισμό γυναίκας από κλαδί δέντρου, στη λεωφόρο Παπανικολάου, στα Πεύκα.

Στις 6 Ιουλίου 2019, μία 57χρονη, σήμερα, γυναίκα επέβαινε σε μηχανή με οδηγό τον σύζυγό της, πραγματοποιώντας διαδρομή από το Ασβεστοχώρι προς τη Θεσσαλονίκη, όταν ένα κλαδί αποκόπηκε από δέντρο και έπεσε στο κεφάλι της γυναίκας με αποτέλεσμα αυτή να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες μετά από μήνυση της γυναίκας και σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών. Σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κοπή της βλάστησης κατά μήκος των οδών που ανήκουν στην αρμοδιότητα της συγκεκριμένης Διεύθυνσης ήταν δική του ευθύνη.

Ο ίδιος πάντως στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, σημειώνοντας πως δεν είχε λάβει ενημέρωση για τυχόν προβλήματα από την Πυροσβεστική που κάνει αυτοψίες αλλά ούτε από το δασαρχείο, καθώς όπως είπε, πρόκειται για δασική έκταση.