Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 70χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη εγγονή του

Μια άσεμνη κίνηση που έκανε η ανήλικη στο νηπιαγωγείο κινητοποίησε τις εκπαιδευτικούς και έτσι αποκαλύφθηκε το κουβάρι της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού

Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών καταδικάστηκε ένας 70χρονος που επί χρόνια ασελγούσε σε βάρος ανήλικης εγγονής του στο σπίτι τους στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση ανήλικου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη και γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών κατά εξακολούθηση, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με αποτέλεσμα η ποινή των 13 ετών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα να μειωθεί. Ο ηλικιωμένος επέστρεψε στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2018, όταν το παιδί ήταν μόλις επτά ετών και φοιτούσε στο νηπιαγωγείο. Μια αναφορά συμμαθητών της για μια άσεμνη κίνηση της ανήλικης, κινητοποίησε τη νηπιαγωγό και τη διευθύντρια του σχολείου, που γνωστοποίησαν το περιστατικό στους γονείς και στη συνέχεια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όταν το παιδί έμενε μόνο στο σπίτι με τον παππού, με τον οποίο μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο, ο ίδιος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος της στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού, που μάλιστα η ανήλικη φέρεται να ερμήνευε ως πράξη αγάπης.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε όλες τις πράξεις, λέγοντας ότι ποτέ δεν ασέλγησε σε βάρος της εγγονής του. «Με λατρεύει και τη λατρεύω», είπε μεταξύ άλλων.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του και τον έκρινε ένοχο για τις πράξεις που του καταλογίζονται.