Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν δύο αδέλφια για κακοποίηση ανήλικης

Τα περιστατικά καταγράφηκαν, το διάστημα 2012-13, όταν η ανήλικη ήταν 10 και 11 ετών, ενώ ήρθαν στο φως μετά από εξομολόγηση του θύματος σε ψυχολόγο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους δύο αδελφούς για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης, στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος, ηλικίας 38 χρονών, καταδικάστηκε με 20ετή κάθειρξη, χωρίς αναστολή, και επέστρεψε στη φυλακή όπου ήταν προφυλακισμένος.

Στον δεύτερο, ηλικίας 35 χρονών, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου ενώ αποφάσισε η έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με περιοριστικούς όρους, μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Η υπόθεση τέθηκε υπόψη των αρχών, μετά την εξομολόγηση της ανήλικης παθούσας σε παιδοψυχολόγο. Ο μεγαλύτερος αδελφός κατηγορείται ότι αποπλάνησε την ανήλικη κόρη της πρώην συντρόφου του. Συνελήφθη ύστερα από καταγγελία, όπως και ο μικρότερος αδελφός του, ο οποίος κατηγορείται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ίδιας ανήλικης. Τα περιστατικά καταγράφηκαν, το διάστημα 2012-13, όταν η ανήλικη ήταν 10 και 11 ετών.