Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κανονικά οι πληρωμές με κάρτες στα βενζινάδικα

Εξομαλύνεται η κατάσταση μετά την ανακοίνωση ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές διυλιστηρίων-πρατηριούχων γίνονται κανονικά.

Στα κανονικά επίπεδα επιστρέφει σταδιακά τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη η κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων, μετά την μεγάλη άνοδο και τις ουρές που σημειώθηκαν από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Η κίνηση παραμένει αυξημένη σε ορισμένα πρατήρια, κυρίως σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ωστόσο η κατάσταση ώρα με την ώρα εξομαλύνεται.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στις πληρωμές, που αντιμετώπισαν πολλοί οδηγοί, καθώς αρκετά πρατήρια δεν δέχονταν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, παρά μόνο μετρητά, αυτά έχουν αρχίσει σταδιακά να εξομαλύνονται. Πλέον όλα σχεδόν τα πρατήρια της πόλης δέχονται κάρτες, μετά τη διευκρίνιση πως οι  ηλεκτρονικές συναλλαγές διυλιστηρίων-πρατηριούχων πραγματοποιούνται κανονικά.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση των εταιρειών ΕΚΟ και Ελληνικά Καύσιμα του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια τονίζει ότι όλα τα ιδιολειτουργούμενα, ελεγχόμενα καθώς και τα πρατήρια τρίτων που φέρουν τα σήματα ΕΚΟ & ΒΡ και τα οποία είναι συμβεβλημένα με το τραπεζικό σύστημα, αποδέχονται πιστωτικές, χρεωστικές και κάρτες στόλου των καταναλωτών.

φωτογραφία αρχείου