Skip to main content

«Κινδυνεύουν οι ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ» - Παρέμβαση εισαγγελέα

Προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ για κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς εξαιτίας της υποχρηματοδότησης.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρμω Κακάλη, μετά τις καταγγελίες εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Ζητεί να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «έκθεσης» και ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αμαλία Μπακαλώνη ενώ οι καταγγέλλοντες θα κληθούν να καταθέσουν, ως μάρτυρες, σε πταισματοδίκη.

«Το Νοσοκομείο εμφανίζει σημαντικές ελλείψεις χειρουργικών υλικών. Στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που η ψευτοαριστερή κυβέρνηση σώζει στα λόγια (!!!) συμβαίνουν τα εξής παράδοξα:

»Όποιος Ασθενής έχει χρήματα σώζεται. Όποιος Ασθενής δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να πεθάνει!!!

»Οι Ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης και διαθέτουν χρήματα καλούνται να αγοράσουν τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά. Τα αγοράζουν έως και 500 ευρώ προσπερνούν τις λίστες αναμονής και χειρουργούνται άμεσα. Ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και δεν διαθέτουν χρήματα βρίσκονται στις λίστες αναμονής πάνω από ένα έτος. Τι έχει να απαντήσει σε αυτά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας;

»Εξαγγέλλουν ότι δίνουν λεφτά με το τσουβάλι στα Νοσοκομεία, ενώ στην πραγματικότητα πεθαίνουν άνθρωποι εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης», αναφέρεται  στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείο. Το σχετικό δελτίο τύπου έχει τίτλο «πεθαίνουν άνθρωποι εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης στο ΕΣΥ».