Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σχέδιο για νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων(φωτο)

Ιδανικό για... σαφάρι το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της πόλης: Παρκαρισμένα, λάσπες κι αγριόχορτα - Μελέτη για εντελώς νέο δίκτυο και όχι για λίφτινγκ

Σε νέα κυκλοφοριακή μελέτη για το δίκτυο ποδηλατοδρόμων προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς σήμερα το υπάρχον δίκτυο βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. «Σήμερα δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος, το δίκτυο βρίσκεται σε μια κατάσταση μη λειτουργίας», τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς.

Ο κ. Παππάς αναφέρει πως ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει απευθυνθεί σε μελετητικό γραφείο για το νέο σχέδιο, του οποίου η μελέτη αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζεται ένας ποδηλατόδρομος στην οδό Κουντουριώτου που μέσω της οδού Γιαννιτσών θα καταλήγει στο εμπορικό κέντρο CITY GATE. Πρόκειται για έναν διπλό ποδηλατόδρομο με στηθαίο ασφάλειας για την προστασία των ποδηλατών από τους διερχόμενους οδηγούς. Ακόμη σχεδιάζεται ένας δεύτερος ποδηλατόδρομος, ο οποίος θα ξεκινά από το Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας και θα φθάνει μέχρι τη θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα στη Greenagenda.gr