Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οικογενειακή υπόθεση το φονικό στον Δενδροπόταμο

Πέντε άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία για την ανθρωποκτονία σε βάρος 18χρονου.

Πέντε άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία για την ανθρωποκτονία σε βάρος 18χρονου ημεδαπού και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 43χρονου πατέρα του, που έλαβε χώρα χθες στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

Πρόκειται για την «αρχηγό» της οικογένειας ηλικίας 68 ετών, τον 43χρονο γιο του και την 39χρονη νύφη του, καθώς και για τα δύο παιδιά των τελευταίων, έναν άνδρα 20 ετών και μία γυναίκα 23 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία», «Απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία», «Άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση» και «Παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία».

Υπενθυμίζεται οτι, μεσημβρινές ώρες χθες, σε καφενείο στην περιοχή του Δενδροποτάμου, οι πέντε συλληφθέντες δράστες, επιτέθηκαν, «λόγω προσωπικών διαφορών», με αιχμηρά και ξύλινα αντικείμενα, σε βάρος 18χρονου ημεδαπού και του 43χρονου πατέρα του, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του πρώτου και το σοβαρό τραυματισμό του δεύτερου άντρα, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σε νοσοκομείο της πόλης.

Ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Δενδροπόταμο, παρουσία Δικαστικής Αρχής, κατά την οποία εντοπίστηκαν τέσσερις εκ των δραστών, σε οικία άλλης 39χρονης γυναίκας, όπου κατέφυγαν μετά το πέρας του περιστατικού και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ αργότερα την ίδια ημέρα, συνελήφθη και ο 68χρονος άντρας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι συνελήφθη και η 39χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για «Υπόθαλψη εγκληματία» και «Παράνομη οπλοκατοχή», καθώς παρείχε κατάλυμα στους δράστες, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό μαχαίρι, σπρέι πιπεριού και κυνηγετικό φυσίγγιο.