Skip to main content

ΕΥΑΘ: Γέμισαν οι δεξαμενές, κανονικά η παροχή νερού στη Θεσσαλονίκη

Από τις 6 σήμερα το πρωί έχουν γεμίσει οι δεξαμενές της ΕΥΑΘ και η παροχή νερού είναι στο μέγιστο δυνατό σημείο. Πού οφείλονται τα προβλήματα.

Από τις 6 το πρωί σήμερα έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, μετά τις χθεσινοβραδινές, προγραμματισμένες διακοπές που είχε ανακοινώσει και έκανε η ΕΥΑΘ Α.Ε., προκειμένου να γεμίσουν οι δεξαμενές νερού στις οποίες η στάθμη ήταν πολύ χαμηλή λόγω διαρροών και υπεράντλησης από καταναλωτές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι δεξαμενές έχουν γεμίσει και η παροχή νερού μέσω διυλιστηρίου και Αραβησσού είναι στο μέγιστο δυνατό. Ωστόσο, πάρα πολλοί καταναλωτές σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπως Τούμπα, Χαριλάου, Νεάπολη, Πολίχνη, Αμπελόκηποι είτε δεν έχουν νερό είτε έχουν μειωμένη ροή και πέφτουν «βροχή» οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΥΑΘ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, «η πόλη έχει νερό, υδροδοτείται κανονικά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως και τώρα αρκετοί καταναλωτές, δεν οφείλονται στην ΕΥΑΘ, ούτε σε βλάβες του κεντρικού δικτύου ύδρευσης».

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, οι αιτίες για τα προβλήματα στην ύδρευση είτε οφείλονται σε ζημίες που έχουν υποστεί σωλήνες πολυκατοικιών- αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει εμφανής διαρροή σε κτήρια - είτε στο χρόνο που απαιτείται, μετά τις χθεσινοβραδινές διακοπές, για να φτάσει το νερό στους πιο υψηλούς ορόφους πολυκατοικιών.

Για αλλαγή στα υδρόμετρα μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2310 966690 και απευθείας στα συνεργεία 2310 966848.