Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η λάμψη της Μόνικα Μπελούτσι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου - «Η Ελλάδα είναι βαθιά μέσα στην καρδιά μου» (φωτο+vids)

Στο κατάμεστο Ολύμπιον η Ιταλίδα σταρ προλόγισε την ταινία «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις», η οποία κάνει διεθνή πρεμιέρα στο 64ο ΦΚΘ - Πλήθος κόσμου έξω από τον κινηματογράφο

Στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης περπάτησε με αέρα ντίβας, αλλά χαμογελαστή η Ιταλίδα σταρ, Μόνικα Μπελούτσι, το βράδυ της Τετάρτης για να τιμήσει ένα διήμερο με την παρουσία της το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Η ίδια μάλιστα χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους στην είσοδο του φεστιβάλ, ενώ πήρε και ένα πανό που της είχαν ετοιμάσει φαν.

Image
Image

Τη Μόνικα Μπελούτσι υποδέχτηκε στην είσοδο του Ολύμπιον ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης, ενώ τη συνόδευε η Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ελίζ Ζαλαντό.

Η Ιταλίδα σταρ παρουσίασε την προβολή του υβριδικού φιλμ «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα, το οποίο κάνει διεθνή πρεμιέρα στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και είναι βασισμένο στην παράσταση Maria Callas: Letters and Memoirs. Εκεί η Μπελούτσι έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο το 2019 όπου ερμήνευσε σε μονόλογο αποσπάσματα από επιστολές της Κάλλας.

Image

Ο κόσμος πλημμύρισε τον χώρο έξω από το Ολύμπιον για να δει από κοντά τη σταρ, ενώ κατάμεστη ήταν και η αίθουσα του κινηματογράφου, καθώς η προβολή έγινε sold out λίγη ώρα μετά την ανακοίνωσή της, εδώ και μέρες.

Image

Το φιλμ προβλήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για το «Έτος Μαρία Κάλλας», με τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο.

Ανεβαίνοντας στο βήμα η Μόνικα Μπελούτσι που δέχτηκε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από το κοινό είπε πως η Ελλάδα είναι βαθιά βαθιά μέσα στην καρδιά της. "Δεν θέλω να πω πολλά για την ταινία, θα την ανακαλύψετε μόνοι σας. Όπως όλοι ξέρετε, η Ελλάδα είναι βαθιά βαθιά μέσα στην καρδιά μου. Σας ευχαριστώ πολύ ", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με την ολοκλήρωση της προβολής η Ιταλίδα σταρ αποχώρησε από την πλαϊνή είσοδο του Ολύμπιον, στέλνοντας φιλιά στους θαυμαστές της. Την ίδια κίνηση έκανε και σε όσους την περίμεναν επί τρεις ώρες υπομονετικά έξω από τον κινηματογράφο. Μάλιστα, μια κυρία φώναζε "Ti amo Monika", ενώ εκείνη έμπαινε στο αυτοκίνητο και αναχωρούσε.

 

Image

Για την ταινία μίλησε στην αρχή ο Γιάννης Δημολίτσας που μαζί με τον Τομ Βολφ, υπογράφουν τη σκηνοθεσία.

Η ταινία

Ένα πολύτιμο τεκμήριο της διεθνούς περιοδείας της θεατρικής παράστασης Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις, με πρωταγωνίστρια τη Μόνικα Μπελούτσι στον ρόλο της μεγάλης ντίβας της όπερας. Μέσα από το χρονικό της περιοδείας, η οποία διήρκεσε από τον Νοέμβριο του 2019 ως τον Ιανουάριο του 2023, παρατηρούμε και συγκρίνουμε δύο διαφορετικές εποχές – τη σημερινή και εκείνη στην οποία μεσουρανούσε η Κάλλας–, ενώ ταυτόχρονα γινόμαστε κοινωνοί και μάρτυρες ενός ουσιώδους διαλόγου ανάμεσα στη σπουδαία σύγχρονη Ιταλίδα ηθοποιού και στη φωνής που σημάδεψε τον 20ό αιώνα – σε δυο γυναίκες που παρά τις διαφορετικές τους καταβολές συναντιούνται ετεροχρονισμένα χάρη στην αγάπη τους για την τέχνη. Μετά το Maria by Callas, ο Τομ Βολφ συνεργάζεται με τον Γιάννη Δημολίτσα για να αποδώσουν με νέα αφηγηματικά εργαλεία το πορτρέτο της εμβληματικής μορφής της όπερας, ανατρέχοντας στην παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη και φτάνοντας στα χρόνια που πέρασε στην Αθήνα, ακολουθώντας τη στην πορεία για τη διεθνή καταξίωση και ανατέμνοντας με σεβασμό τα προσωπικά της πάθη.