Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οι γεύσεις της Μακεδονίας στα μεγαλύτερα ρωσικά ΜΜΕ

Εκπρόσωποι τεσσάρων μεγάλων ηλεκτρονικών εφημερίδων της Ρωσίας επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένοι του Οργανισμού Τουρισμού.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ταξίδι τεσσάρων Ρώσων δημοσιογράφων στην Μακεδονική κουζίνα και στην γαστρονομικό πλούτο της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης , που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του ΕΟΤ Ρωσίας και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Στόχος ήταν η προβολή της γαστρονομίας από πολύ ισχυρά ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Ρωσίας και για την επιτυχία της διοργάνωσης ο Ο.Τ.Θ. συνεργάστηκε με την Ένωση Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα οι τέσσερις δημοσιογράφοι εκπροσωπούσαν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ www.lenta.ru με 20 εκατομμύρια επισκέπτες τον μήνα, www.gastronom.ru με 5 εκατομμύρια επισκέπτες τον μήνα, www.100dorog.ru και www.rambler.travel με πάνω από 500.000 επισκέπτες το μήνα.

Κατά την τριήμερη επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη ξεναγήθηκαν στις τοπικές παραδοσιακές αγορές Καπάνι, Μοδιάνο, Άθωνος και στις μυδοκαλλιέργειες του Δήμου Βόλβης.

Γνώρισαν τις πρώτες ύλες στις οποίες βασίζεται η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης και παρακολούθησαν master class όπου καταξιωμένοι και βραβευμένοι σεφ μαγείρεψαν παρουσία τους. Συνταγές μακεδονικές, μοναστηριακές, κρεατικών και θαλασσινών. Eπίσης master class για την παραγωγή μπουγάτσας Θεσσαλονίκης. Επίσης, απόλαυσαν γεύσεις για τις οποίες φημίζεται η Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον ξεναγήθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στις λίμνες του Δήμου Βόλβης και στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Ρεντίνα ενώ επισκέφθηκαν και την γενέτειρα του Αριστοτέλη στα αρχαία Στάγειρα.

Στην συνάντηση τους με την πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου της εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις πολλές και πλούσιες εμπειρίες που είχαν στη διάρκεια της παραμονής τους.