Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η επίσημη πρώτη της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» του Μαγκριώτη

Τι λέει ο Γ.Μαγκριώτης για την κατάργηση των κομμάτων και την εκλογική συνεργασία τους υπό μια προσωπικότητα, όπως οι Μπουτάρης, Καμίνης, Αλιβιζάτος

Την πρώτη της δημόσια εκδήλωση κάνει την ερχόμενη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Ελληνική Σοσιαλδημοκρατία», την οποία είχε παρουσιάσει ο πρώην υπουργός και από τα επιφανή τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μαγκριώτης.

Ο κ. Μαγκριώτης έχει κάνει ξεκάθαρο ότι απαιτείται να ενωθεί η κεντροαριστερά και να καταργηθούν στην ουσία τα κόμματα που θα μπορούσαν να συστήσουν κάτι νέο για τον κατακερματισμένο χώρο. Μάλιστα, η πρότασή του θα κατατεθεί με την υποστήριξη κι άλλων συνέδρων όπως επισημαίνει στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Ελληνική Σοσιαλδημοκρατία» προτείνει ουσιαστικά τη συναίνεση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, της ΔΗΜΑΡ και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση όποτε κι αν αυτή προκύψει.

Κι όχι μάλιστα με κάποιον επικεφαλής από τους νυν προέδρους των κομμάτων, αλλά με μια προσωπικότητα της κεντροαριστεράς, όπως οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Αθηνών, Γιάννης Μπουτάρης και Γιώργος Καμίνης ή ο Νίκος Αλιβιζάτος, τον οποίο υπενθυμίζεται ότι είχε προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης ως κατάλληλο πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υφίστανται τα κόμματα αυτά. Πρέπει να δημιουργηθεί ένας φορέας που να εκφράζει το μεγάλο πλειοψηφικό χώρο του κέντρου. Θετική διάθεση στην πρότασή μας υπάρχει από στελέχη όλων των κομμάτων και θεωρούμε ότι το εγχείρημα έχει τύχη. Θα καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Αντί να αναλωθούμε σε μια διαδικασία να ψάχνουμε για αρχηγούς, να πάμε σε μια γόνιμη πορεία. Εμείς πιστεύουμε ότι η μόνη απάντηση στην κρίση είναι οι μεταρρυθμίσεις», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Μαγκριώτης.

Αυτό ακριβώς είναι και το αντικείμενο της εκδήλωσης της Πέμπτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στις 19.30’.

Τίτλος της εκδήλωσης είναι: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι η απάντηση στην κρίση: Οικονομία, Κράτος, Ασφαλιστικό Σύστημα».

Ομιλητές είναι: Γεράσιμος Γεωργάτος (συντονιστής Τομέων Πολιτικής "Το Ποτάμι"), Γιώργος Κουτρουμάνης (πρ. Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης ΠΑΣΟΚ), Φίλιππος Σαχινίδης (πρ. Υπουργός Οικονομικών, ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών-Σοσιαλιστών) και Γιώργος Σιακαντάρης (στέλεχος ΔΗΜΑΡ).