Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η Διοικούσα της ΝΔ τίμησε σκύλους διάσωσης και τους συνοδούς τους

Ο πρόεδρος της Διοικούσας κ. Ζήσης Ιωακείμοβιτς επαίνεσε την αφοσίωση και την πειθαρχία που επιδεικνύουν οι σκύλοι και οι χειριστές τους κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης

Ένα μεγάλο, ειλικρινές και εγκάρδιο «ευχαριστώ» σε σκύλους διάσωσης και τους συνοδούς τους, που υπηρετούν σε μονάδες της Θεσσαλονίκης, για την αδιάκοπη και πολύτιμη συνεισφορά τους στη διαχείριση ιδιαίτερα δύσκολων καταστάσεων και τη διάσωση ανθρώπων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, κ. Ζήσης Ιωακείμοβιτς, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η κομματική οργάνωση στο φράγμα της Θέρμης, από κοινού με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Δασών-Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο κ. Ιωακείμοβιτς επαίνεσε την αφοσίωση και την πειθαρχία που επιδεικνύουν οι σκύλοι και οι χειριστές τους κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης, εστιάζοντας στην αρμονική συνεργασία που αναπτύσσουν προκειμένου να φέρουν εις πέρας την αποστολή που αναλαμβάνουν.  «Μαζί, αψηφάτε τις αντιξοότητες και ρίχνεστε με σθένος στο καθήκον. Μαζί σώζετε ζωές» τόνισε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, κάνοντας ειδική αναφορά στον άρρηκτο δεσμό που αναπτύσσεται μεταξύ σκύλου και χειριστή, που είναι όπως ανέφερε, «ο σημαντικότερος κρίκος της κοινής σας εκπαίδευσης».

Και συνέχισε: «Το έργο και η προσφορά σας προς τον συνάνθρωπο, ως προς την ανεύρεση και διάσωση, είναι ανεκτίμητο. Συνεργάζεστε μεθοδικά, με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, διότι οι λεπτομέρειες μπορούν να κρίνουν μια ανθρώπινη ζωή. Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για όσα προσφέρετε στην κοινωνία».

Ακολούθως, ο κ. Ιωακείμοβιτς επικεντρώθηκε στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σημειώνοντας ότι η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή της ανθρωπότητας. «Η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα. Όλες και όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι η ποιότητα ζωής μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την φροντίδα του φυσικού περιβάλλοντος. Ήδη, οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Άρα, όταν μιλούμε για την προστασία του περιβάλλοντος αναφερόμαστε σε ένα ζωτικό στοιχείο πολιτισμού, που οφείλουμε να προσεγγίζουμε ως απόλυτη προτεραιότητα και βασικό πυλώνα της καθημερινής δράσης και σκέψης μας».