Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οι 6 πόλεις-στόχοι για την προσέλκυση τουριστών το 2016

Ο δήμος Θεσσαλονίκης στρέφεται στις ώριμες τουριστικές αγορές και «χτυπάει» Ρωσία. Οι δράσεις της αντιδημαρχίας Τουρισμού για τη νέα χρονιά

Στις ώριμες τουριστικές αγορές, για την προσέλκυση στη Θεσσαλονίκη τουριστών με υψηλότερα βαλάντια στρέφεται η αντιδημαρχία Τουρισμού, στο πλαίσιο των δράσεων του δήμου για τον τουρισμό το 2016, που εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο (δείτε περισσότερα εδώ).

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σπύρος Πέγκας, παρουσίασε σήμερα τις πόλεις-στόχους του δήμου για τη νέα χρονιά, στο πλαίσιο εκδήλωσης της αντιδημαρχίας τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, με τη συμμετοχή στελεχών του κλάδου.

Όπως είπε, η «διπλωματία πόλεων» που εγκαινιάζει ο δήμος αποτελεί μια «μεγάλη επένδυση και μια πρωτοποριακή κίνηση, που δεν την κάνει άλλος δήμος στην Ελλάδα».

Στόχος, τόνισε, «είναι να επεκταθούμε στις ώριμες αγορές και να ξεφύγουμε από τα στενά πλαίσια της γειτονιάς μας».

Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα επισκέψεων αντιπροσωπείας του δήμου σε ευρωπαϊκές πόλεις, μέσα στην επόμενη χρονιά, στις οποίες, όπως σημείωσε, θα χρησιμοποιηθεί το ισχυρό χαρτί που λέγεται «Γιάννης Μπουτάρης» και το χάρισμα της επικοινωνίας που διαθέτει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά:

- Τον Μάρτιο αντιπροσωπεία του δήμου θα επισκεφθεί το Μιλάνο, αλλά και τη Μπολόνια, που είναι πόλη αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη.
- Τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Παρίσι.
- Τον Μάιο ο δήμος θα βρεθεί στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα γίνει προσπάθεια να αποκομηθούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα οφέλη για τη Θεσσαλονίκη τόσο λόγω του έτους «Ρωσίας» στην Ελλάδα όσο και των αλλαγών στο γεωπολιτικό πεδίο που φέρνει η κρίση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις.
- Στο β' εξάμηνο του 2016 η αντιδημαρχία Τουρισμού Θεσσαλονίκης θα στοχευσει στην Κύπρο, την οποία, όπως παραδέχθηκε ο κ. Πέγκας, «έχουμε παραμελήσει», με επισκέψεις στη Λευκωσία, αλλά και στη Λεμεσσό.

Τέλος, ο δήμος σχεδιάζει κρούση και στην πολωνική αγορά, αλλά, όπως είπε ο κ. Πέγκας, η αντιδημαρχία είναι ανοιχτή σε προτάσεις των φορέων του τουρισμού της πόλης, στη συνεργασία και τη στήριξη των οποίων προστρέχει.