Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Γιορτή στην Chinatown το Σάββατο για την πρωτοχρονιά

Οι εκδηλώσεις για την έλευση της χρονιάς του πιθήκου διοργανώνονται από τους εκπροσώπους της κινεζικής κοινότητας σε συνεννόηση με τον δήμο

Η κινεζική πρωτοχρονιά πρόκειται να γιορταστεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το ερχόμενo Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στη πρόσφατα αναπλασμένη «Chinatown» της πόλης.

Οι εκδηλώσεις για την έλευση της χρονιάς του πιθήκου διοργανώνονται από τους εκπροσώπους της κινεζικής κοινότητας σε συνεννόηση με την αντιδημαρχία Ανάπτυξης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες και αύριο θα στολιστεί η περιοχή, στην οποία δρασητιοποιούνται περίπου 150 κινέζικα καταστήματα. Η τοποθέτηση του διάκοσμου στην περιοχή η οποία περικλείεται από τις οδούς Μοναστηρίου, 26ης Οκτωβρίου, Αισώπου, Ταντάλου και Σαπφούς, θα γίνει με τη βοήθεια συνεργείων του δήμου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Πέτρο Λεκάκη, κατά τη διάρκεια της γιορτής για την κινεζική πρωτοχρονιά, η οποία θα διαρκέσει από τις 10.00 έως τις 14.00, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση, ενώ στον κόσμο που θα επισκεφθεί την περιοχή εκείνη την ημέρα θα προσφέρονται δωρεάν πιάτα της κινεζικής κουζίνας.

Στις εκδηλώσεις αναμένεται να παραβρεθεί και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος στο παρελθόν τους είχε καλέσει να πραγματοποιήσουν δράσεις για τους πολίτες με στόχο να προβληθεί η περιοχή και η κουλτούρα τους. «Εμείς παραδώσαμε αναπλασμένη την περιοχή είναι δική τους δουλειά να την αναδείξουν» είπε χθες ο δήμαρχος στο περιθώριο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε προχωρήσει στην ανάπλαση της περιοχής.

Το έργο περιελάμβανε τον επανασχεδιασμό της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και των πεζών, την αναδιάρθρωση των στοιχείων του αστικού εξοπλισμού και την εγκατάσταση νέου ηλεκτροφωτισμού με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας (LED) σε συγκεκριμένες οδούς, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, την εξασφάλιση άνετης και ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών και τη διευκόλυνση κάθε είδους δραστηριότητας κατά μήκος των οδικών αξόνων.