Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Για όλο τον Οκτώβριο το 9ο Sail for Pink από το Άλμα Ζωής

Οι εκδηλώσεις της εκστρατείας Sail for Pink θα ολοκληρωθούν στο τέλος του μήνα με μια ανθρώπινη αλυσίδα από τον Λευκό Πύργο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής.

Με την αποψινή ροζ φωταγώγηση των γραφείων του, στην οδό Παύλου Μελά 38, ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής νομού Θεσσαλονίκης» ξεκινά την 9η εκστρατεία Sail for Pink επιδιώκοντας να δώσει το μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Οι εκδηλώσεις της 9ης εκστρατείας Sail for Pink, λόγω της πανδημίας, όπως πέρσι έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, και προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Οκτωβρίου όχι με την καθιερωμένη πορεία αλλά με μια αλυσίδα που θα δημιουργήσουν γυναίκες πιασμένες χέρι με χέρι η οποία θα εκτείνεται από τον Λευκό Πύργο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου η επόμενη εκστρατεία Sail for Pink που θα έχει επετειακό χαρακτήρα δεν θα διαρκέσει μόνο ένα μήνα αλλά οι εκδηλώσεις της θα επεκταθούν σε όλη τη διάρκεια του 2022.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Κούλα Δερεκενάρη, λόγω της πανδημίας οι αγώνες κατά του καρκίνου του μαστού έμειναν πίσω. Σημειώνοντας ότι «χάρη στην πρόληψη οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού μειώθηκαν στο 40% απηύθυνε έκκληση σε όλες τις γυναίκες να μην αμελούν να κάνουν προληπτικές εξετάσεις. «Μειώσαμε τους θανάτους από καρκίνο του μαστού στο 40%, στόχος μας είναι να τους μειώσουμε στο 100%» είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε ακόμη ότι σε όσες γυναίκες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ο Σύλλογος εξασφαλίζει δωρεάν εξετάσεις και επίσης πρόσθεσε ότι μπορούν να κάνουν δωρεάν τις εξετάσεις τους και στο «Θεαγένειο».

Το «Άλμα Ζωής νομού Θεσσαλονίκης» κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην εκστρατεία και να την στηρίξει. Όσες/οι επιθυμούν να στηρίξουν την εκστρατεία μπορούν με μία συμβολική δωρεά (6 ευρώ) να αποκτήσουν t-shirt του «Sail for Pink» ή το συλλεκτικό βραχιολάκι επικοινωνώντας τηλεφωνικά (2310 285 181), ή στέλνοντας email (info@almazoisthes.gr). Στη συνέχεια καλούνται να τα φορέσουν, να βγάλουν μια φωτογραφία οπουδήποτε, να δημιουργήσουν μια ομάδα (η πολυπληθέστερη ομάδα θα κερδίσει δώρα και θα βραβευτεί στην τελετή λήξης) να μοιραστούν την εμπειρία τους στα Social media χρησιμοποιώντας τα hashtag #Sailforpink #almazoisthessalonikis ή επισυνάπτοντας τα @almazoisthessalonikis, @sailforpink και εφόσον επιθυμούν να στείλουν την φωτογραφία τους με email (info@almazoisthes.gr) ή inbox/DM (direct message) στα Social Media του Συλλόγου (fb/ instagram: Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης).

Το πρόγραμμα στου Συλλόγου «Αλμα Ζωής νομού Θεσσαλονίκης» για τον μήνα Οκτώβριο περιλαμβάνει εκδηλώσεις πρόληψης που θα πραγματοποιηθούν στον δήμο Λαγκαδά (6/10, 9:00-14:00) στο Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας (13/10,18:00) στον δήμο Προποντίδας (29/10, 18:00). Επίσης θα πραγματοποιηθούν webinars με θέματα «Λεμφοίδημα: τι είναι, μέτρα προφύλαξης και πως θεραπεύεται» (7/10, 18:00), «Μεταστατικός καρκίνος του μαστού: Συζητώντας με δύο ογκολόγους και έναν ψυχίατρο» (12/10, 18:00) . Μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται live μαθήματα pilates, ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και ψυχοθεραπείας, podcast με θέμα το λεμφοίδημα και φωτογράφηση γυναικών του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού.