Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φόρουμ για την ψηφιακή οικονομία στη Βόρεια Ελλάδα

Σε πάνελ του συνεδρίου θα συζητηθούν οι ευρύτερες τεχνολογικές και αναπτυξιακές προκλήσεις που αφορούν στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος

Με γνώμονα τη βασική επιχειρηματική ιδέα της SAP, να αξιοποιήσει την τεχνολογία μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού, η SAP Hellas και οι συνεργάτες της υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒBΕ), διοργανώνουν το SAP Innovation Forum με θέμα “Digital Business: Upping the Game to Streamline & Grow” την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στο The MET Hotel, στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο η ψηφιακή οικονομία θα αποτελέσει τόσο την κατευθυντήρια γραμμή για την ουσιαστική αλλαγή, όσο και την ευκαιρία να επαναπροσδιοριστούν οι διαδικασίες και τα μοντέλα διοίκησης των επιχειρήσεων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Β. Ελλάδας και στελέχη της SAP θα παρουσιάσουν μέσα από πρακτικά παραδείγματα, τις τάσεις της αγοράς. Στρατηγική έμφαση θα δοθεί στην νέα ψηφιακή πραγματικότητα και την εξέλιξη της τεχνολογίας και τον τρόπο με τον οποίο συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στην προσφορά νέων θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για τους εργαζομένους.

Πιο συγκεκριμένα, την εκδήλωση θα ανοίξουν οι Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας και εν συνεχεία ο κύριος Timo Elliott, Vice President, Global Innovation Evangelist της SAP, οι οποίοι θα αναφερθούν στο σημαντικό ρόλο της ψηφιακής οικονομίας στη σύγχρονη επιχείρηση και τις νέες προκλήσεις στις οποίες οι εταιρίες καλούνται να προσαρμοστούν, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν αποτελεσματικά.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στελέχη της SAP θα παρουσιάσουν τις λύσεις που προσφέρει η εταιρεία για την επιχείρηση του σήμερα και του αύριο, από την κλασική πλατφόρμα ERP μέχρι τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες με βάση το cloud που μπορούν να συμβάλουν στην επιτυχημένη λειτουργία αναπτυσσόμενων  επιχειρήσεων σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων τους. «Το ολοκληρωμένο πακέτο ψηφιακών καινοτόμων λύσεων που προσφέρει η SAP συμβάλλει στην επιτυχημένη επανεξέταση του τρόπου που λειτουργούν οι εταιρείες εξασφαλίζοντας επιτυχή λειτουργία και αποτελεσματικότητα στην πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό», αναφέρεται.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα ολοκληρωθεί με συζήτηση πελατών στην οποία θα συμμετέχουν ο Δημήτριος Γιουβαρλάκης, CIO Stone Group και ο Αναστάσιος Καρβέλης, Οικονομικός Διευθυντής, Liber AEBE.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στην ολομέλεια με ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας σε συζήτηση με θέμα «Οικονομία στη Βόρεια Ελλάδα: Τεχνολογικές και Αναπτυξιακές Προκλήσεις» με αρχική εισήγηση του κ. Αθανάσιου Σαββάκη, Προέδρου ΣΒΒΕ και πάνελ με συμμετοχή των:  

Παντελή Αγγελίδη, Πρόεδρο Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, Ιδρυτή VIDAVO
Βασίλη Δαστερίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο DASTERI Α.Ε.
Νίκος Ευθυμιάδης, Πρόεδρο REDESTOS Efthymiadis Agrotechnology Group
Κωστή Καγγελίδη, Πρόεδρο ΣΕΠΒΕ
Σπύρο Κοτρώτσιο, Διευθύνων Σύμβουλο, Ομίλου EUROMEDICA ΑΕ.
Νικόλα Τακά, Vice President THERMI GROUP
 
Κατά τη διάρκεια του πάνελ, θα συζητηθούν οι ευρύτερες τεχνολογικές και αναπτυξιακές προκλήσεις που αφορούν στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος, με ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της παραγωγικής δραστηριότητας και της οικονομίας στην περιοχή.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης θα γίνει από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε στελέχη της Βορείου Ελλάδας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες δομές για να επιτύχουν ομαλά την μετάβαση προς την νέα ψηφιακή εποχή.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και αιτήσεις εγγραφής, μπορείτε να βρείτε εδώ.