Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν ληστείες πεζών και διαρρήξεις

Εξιχνιάστηκαν συνολικά τρεις υποθέσεις ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πεζών και διαρρήξεων οικίας και αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη.

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πεζών και διαρρήξεων οικίας και αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία εξιχνιάστηκαν:

Ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων πεζών
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως, σε βάρος 27χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, για «Ληστεία τετελεσμένη, απόπειρα ληστείας και ληστείες κατ’ εξακολούθηση» και για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 27χρονος, το διήμερο 4-5 Ιουλίου,  κινούμενος στην περιοχή της Ανάληψης, προσέγγισε δύο πεζές γυναίκες και με την απειλή χρήσης βίας και αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσε τις τσάντες τους, ενώ σε μια τρίτη περίπτωση, επιχείρησε χωρίς επιτυχία, να ληστέψει 66χρονο.

Διάρρηξη οικίας
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης- Αγίου Παύλου, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 28χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, για «Κλοπή κατά συναυτουργία»,  καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στις 27 Ιουνίου, ενεργώντας μαζί με τρεις συνεργούς του, διέρρηξαν μονοκατοικία στην περιοχή της Άνω Πόλης.

Από το εσωτερικό του σπιτιού, αφαίρεσαν 200 δολάρια, ενδύματα, τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη.

Διάρρηξη αυτοκινήτου
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρουπόλεως, σε βάρος 26χρονου για υπόθεση «Κλοπής», διότι την 5 Ιουλίου, διέρρηξε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην οδό Λαγκαδά, απ΄όπου αφαίρεσε ένα ράδιο-cd και διάφορα έγγραφα.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.