Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν «φυλακισμένους» δύο πρόσφυγες ζητώντας λύτρα

Οι δράστες κατακρατούσαν παράνομα τους δύο αλλοδαπούς, μέχρι να τους παραδώσουν χρηματικό ποσό προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης κατακράτησης σε βάρος αλλοδαπών και συνελήφθη ένας εκ των δραστών, από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 42χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη αλλοδαπών συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία και παράνομη κατακράτηση.

Προηγήθηκε καταγγελία αλλοδαπού υπηκόου Ιράκ, σύμφωνα με την οποία, ο 32χρονος αδερφός του, κατακρατείτο παράνομα, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας, από τρία άτομα.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας χθες το απόγευμα, εντοπίσθηκε διαμέρισμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στο οποίο εισήλθε ο 42χρονος δράστης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, βρέθηκαν κλειδωμένοι σε δωμάτιο αυτού, ο 32χρονος αδερφός του καταγγέλλοντα και ένας 26χρονος υπήκοος Συρίας.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, ο 42χρονος μαζί με δύο συνεργούς του κρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους, τους δύο αλλοδαπούς, μέχρι οι τελευταίοι να τους παρέδιδαν το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ έκαστος, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων καθώς και εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών του.