Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ευκαιρία ανάπτυξης μέσω... τουρκικού και γερμανικού προξενείου

Σε εξέλιξη τα σχέδια αναβάθμισης των προξενείων της Άγκυρας και του Βερολίνου στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα επενδυτικά συμφέροντα κρίθηκαν αρκούντως σημαντικά.

Σε αναβάθμιση των προξενείων τους στη Θεσσαλονίκη προχωρούν Άγκυρα και Βερολίνο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση, τα οικονομικά και επενδυτικά συμφέροντα, τα οποία έχουν καλλιεργηθεί το τελευταίο διάστημα, είναι αρκούντως σημαντικά, οπότε κρίθηκε σκόπιμο να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, η οποία σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Στην περίπτωση του τουρκικού προξενείου, η αναβάθμιση θα έρθει για να εξυπηρετήσει κυρίως το κομμάτι του τουρισμού, ο οποίος εμφανίζεται εξαιρετικά αναβαθμισμένος από την Τουρκία προς την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, και της Θεσσαλονίκης ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα. Κυρίως μέσω των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ.Μπουτάρης.

Σε ό,τι αφορά στην αναβάθμιση του γερμανικού προξενείου, θα περάσει μέσα από την απόφαση του Βερολίνου να στείλει στη Θεσσαλονίκη ειδική ομάδα, η οποία θα «τρέξει» περί τα 100 κοινοτικά προγράμματα, που αναμένεται να δώσουν αναπτυξιακή πνοή στην περιφέρεια, και δή στη Βόρεια Ελλάδα, και τα οποία μέχρι σήμερα παραμένουν στις ελληνικές καλένδες. Την επίβλεψη του project θα έχει ο αρμόδιος Γερμανός υφυπουργός, κ. Χ.Φούχτελ, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει επισκεφθεί ήδη μια φορά την πόλη μας και αναμένεται σύντομα να πυκνώσει τις επισκέψεις του.