Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έσπασαν τα ισόβια για την 62χρονη που έκαψε τον άντρα της

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης μείωσε την ποινή της κατηγορούμενης από ισόβια σε ποινή κάθειρξης 16 ετών, αναγνωρίζοντας ένα ελαφρυντικό.

Σε 16 χρόνια κάθειρξη μειώθηκε η ποινή της 62χρονης γυναίκας που κρίθηκε ένοχη ότι έκαψε τον σύζυγό της χρησιμοποιώντας οινόπνευμα, στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης το 2011. Ο άντρας άφησε την τελευταία του πνοή, 20 ημέρες μετά το περιστατικό, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η γυναίκα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σερρών το 2014. Η υπεράσπισή της όμως άσκησε έφεση και δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό την περασμένη Τετάρτη. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να μειώσει την ποινή της γυναίκας, αναγνωρίζοντας σε αυτήν το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Μετά από αίτημα της υπεράσπισης, η απολογία της γυναίκας πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών. 

Όπως ανέφεραν στη Voria.gr οι συνήγοροί της, η 62χρονη ισχυρίστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον άντρα της. Ανέφερε, όμως, ότι επί σειρά ετών εκείνος κακοποιούσε την ίδια και τα 11 παιδιά τους, γι' αυτό κι εκείνη τα τελευταία χρόνια αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι τους και έμενε σε περιοχή της Ξάνθης.

Ο σύζυγός της φιλοξενούνταν σε γνωστούς του στην Ευκαρπία. Τη μέρα του περιστατικού, εκείνη μετέβη μαζί με τον γιο της στο σπίτι όπου βρισκόταν ο άντρας της.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, η γυναίκα ενώ έφτιαχνε καφέ για τον άντρα της, λογομάχησαν κι εκείνη πέταξε προς αυτόν το γκαζάκι που χρησιμοποιούσε για τον καφέ. Τότε, σύμφωνα πάντα όσα ισχυρίστηκε, εκείνο εξερράγη, με αποτέλεσμα ο άντρας να τυλιχτεί στις φλόγες. Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, η γυναίκα μαζί με έναν απ' τους γιους του ζευγαριού, που ήταν παρών στο περιστατικό, έσβησαν τις φλόγες με μια κουβέρτα. 

Ωστόσο, το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της γυναίκας και την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αναγνωρίζοντάς της, όπως προαναφέρθηκε, μόνο το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

«Η πελάτισσά μου δεν ήθελε να συμβεί το περιστατικό. Σε κάθε περίπτωση, το Δικαστήριο δίκαια της αναγνώρισε το ελαφρυντικό», δήλωσε στη Voria.gr ο δικηγόρος υπεράσπισης της 62χρονης, Γρηγόρης Οικονόμου.