Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έρχεται στη ΔΕΘ-HELEXPO η πρώτη έκθεση για τα logistics και τις μεταφορές

Η LOGISTICS & TRANSPORTS THESSALONIKI EXPO θα διοργανωθεί παράλληλα με τη FRESKON από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2024

Μια νέα έκθεση για τα logistics και τις μεταφορές στη Θεσσαλονίκη, τη LOGISTICS & TRANSPORTS THESSALONIKI EXPO, οργάνωσης της O.MIND CREATIVES, υποδέχεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η ΔΕΘ-HELEXPO από τη νέα χρονιά, στο πλαίσιο αμοιβαίας συνεργασίας.

Το νέο εκθεσιακό event θα διοργανωθεί από τις 11 έως τις 13 Απριλίου του 2024 παράλληλα με τη FRESKON και θα διακρίνεται, όπως λέει η ανακοίνωση, από έντονα εξωστρεφή χαρακτήρα και βαλκανικό προσανατολισμό. «Η προσθήκη της νέας έκθεσης στο καλεντάρι της ΔΕΘ-HELEXPO αποτυπώνει τη διαχρονική στρατηγική συνεργασιών που αναπτύσσει η εταιρεία στον εκθεσιακό κλάδο, μεγιστοποιώντας τα οφέλη τόσο για τις δικές της διοργανώσεις όσο και για την τοπική οικονομία μέσω και της αύξησης του αριθμού των ημερών λειτουργίας του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης», σημειώνεται.   

Με δεδομένο ότι η νέα διοργάνωση έχει ως στόχο να συσπειρώσει τις όμορες χώρες που διαθέτουν συστηματική συνεργασία με τη Βόρεια Ελλάδα και την υπόλοιπη χώρα σε επίπεδο εξαγωγικού εμπορίου και logistics, είναι προφανής η προοπτική συνεργειών που θα αναπτυχθούν με τη FRESKON, το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών της ΔΕΘ-HELEXPO, όπου οι βαλκανικές λιανεμπορικές αλυσίδες έχουν σημαντική παρουσία.
Η FRESKON αποτελεί σημείο αναφοράς στον κλάδο των φρέσκων προϊόντων, συνιστώντας τη μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι τομείς που καλύπτει η LOGISTICS & TRANSPORTS THESSALONIKI EXPO περιλαμβάνουν εταιρείες μεταφορών και logistics, λιμάνια και εταιρείες forwarding, σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές, εξοπλισμούς αποθήκης, ανυψωτικά μηχανήματα, ράφια και αυτοματισμούς, τεχνολογίες πληροφορικής, καθώς και επαγγελματικά οχήματα. Το εκθεσιακό event θα πλαισιωθεί και από το συνεδριακό brand LOGI.C conferences. Η διοργανώτρια εταιρεία O.MIND CREATIVES  διοργανώνει από το 2007 την έκθεση ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ & LOGISTICS στην Αθήνα, ενώ εκδίδει το περιοδικό Supply Chain & Logistics.