Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για το λιθόστρωτο της Ζωγράφου- «Δεν θα αργήσει να γίνει το κακό»

Οι εργαζόμενοι εδώ και έναν χρόνο διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στον δρόμο, η οποία καταπονεί σωματικά τους ασθενείς

Σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού Ελένης Ζωγράφου, του δρόμου που οδηγεί στα Κάστρα, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος μαζί με εκπροσώπους των διανομέων, προκειμένου να καταδείξουν τα προβλήματα που προκαλεί σε ασθενείς και οδηγούς η επιλογή των κυβόλιθων για την επίστρωση του οδοστρώματος μετά την ανάπλαση της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι εδώ και έναν χρόνο διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στον δρόμο, η οποία καταπονεί σωματικά τους ασθενείς που μεταφέρονται στο νοσοκομείο, ειδικά όσους έχουν κατάγματα και φλεγμονές.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Στέφανος Χατζηλιάδης, το σωματείο έχει απευθυνθεί επανειλημμένα στον δήμο, τόσο προφορικά όσο και εγγράφως, για να λάβει την απάντηση ότι αρμόδια είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, όπως είπε, σε απάντηση σχετικού ερωτήματος του σωματείου, η εφορεία απάντησε ότι αρμόδια υπηρεσία για την επιλογή του υλικού είναι η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κεφαλάς μέλος του δ.σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού, επισήμανε πως συνεχώς καταγράφονται μικροατυχήματα σε διανομείς, τονίζοντας ότι «δεν θα αργήσει να γίνει το κακό». Σημείωσε πως οι διανομείς έχουν δυσκολία στη μετάβαση, με αποτέλεσμα συχνά να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το στενό πεζοδρόμιο για να αποφύγουν τις φθορές στα μηχανάκια τους.

Οι εργαζόμενοι επισήμαναν επίσης ότι πεζοί ασθενείς αναγκάζονται να διασχίσουν τη διασταύρωση του δρόμου, καθώς το πεζοδρόμιο μεταφέρθηκε στην απέναντι πλευρά του δρόμου, κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο, δρδομένου ότι αφαιρέθηκε ο καθρέφτης που βελτιώνει την ορατότητα των οδηγών στη στροφή. Επιπλέον, τόνισαν πως δεν υπάρχει μέριμνα για την κίνηση ηλεκτρικών αμαξιδίων για τους ανθρώπους που έχουν κινητικά πρόβλημα.

Το παρών στη διαμαρτυρία έδωσε και η πρόεδρος της 3ης δημοτικής κοινότητας, Βέτα Καλαϊτζίδου, η οποία ανέφερε πως η κοινότητα έχει στείλει εγγράφως σχετική διαμαρτυρία και αναμένει να δει τι θα γίνει.