Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έρχεται το 7ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ είναι αφιερωμένο στην Ειρήνη, τη Φιλία, τη Συνεργασία, τη Συναδέλφωση και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.

Ένα φεστιβάλ χαράς, το 7ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Χορωδία "Κοραής" από 21 έως 23 Απριλίου 2017.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ είναι αφιερωμένο στην Ειρήνη, τη Φιλία, τη Συνεργασία, τη Συναδέλφωση και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.

Η πόλη της Βόρειας Ελλάδας με το γλυκό μεσογειακό κλίμα, την εγκαρδιότητα των κατοίκων της και την μακραίωνη ιστορία που αποτυπώνεται στα πλούσια αρχαία μνημεία της, υπόσχεται στους επισκέπτες μια αξέχαστη διαμονή γεμάτη πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Επιπλέον η αγάπη για το Μιούζικαλ που επιδεικνύουν οι χιλιάδες των θεατών που παρακολουθούν κάθε χρόνο το Φεστιβάλ και η θερμή ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και χαράς που δημιουργούν, κάνουν το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ μοναδικό γεγονός σε όλο τον κόσμο, χαρίζοντας σε όλους τους συμμετέχοντες ξεχωριστές και αξέχαστες συγκινήσεις. 

Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα είδη χορωδιών (παιδικές, νεανικές, ενηλίκων, γυναικείες, ανδρικές και μικτές) και φωνητικά σύνολα. Παράλληλα, στο Φεστιβάλ δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουν σχολές χορού ή χορευτικά συγκροτήματα, με χορογραφίες από το ρεπερτόριο του παγκόσμιου Μιούζικαλ.

Οι βασικές παραστάσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ η Επίσημη Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 22 Απριλίου 2017, στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς, με τη συμμετοχή όλων των χορωδιών. 

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ.