Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επιστρέφει στις 18 Απριλίου το φεστιβάλ IN-EDIT

Οι τελευταίες μουσικές του David Bowie μπερδεύονται με πειραματικούς ήχους της underground σκηνής της Μέσης Ανατολή για 5 ημέρες στην πόλη.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται φέτος από τις 18 έως τις 22 Απριλίου το φεστιβάλ μουσικών ντοκιμαντέρ IN-EDIT.

«Οι τελευταίες μουσικές του David Bowie μπερδεύονται με πειραματικούς ήχους της underground σκηνής της Μέσης Ανατολής, βιρτουόζοι της τζαζ παίζουν απέναντι στους Sepultura και οι γερόλυκοι της ροκ χορεύουν με τα κομμάτια της σημαντικότερης εκπροσώπου της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής. Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή! Οι μουσικές ιστορίες του IN-EDIT συνεχίζονται και μετά τους τίτλους τέλους. Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα προβολών συμπληρώνεται από πάρτυ, παρουσιάσεις, dj sets και βέβαια την αγαπημένη ενότητα του κοινού του φεστιβάλ: το doc alive, τη ζωντανή εμφάνιση των πρωταγωνιστών του ντοκιμαντέρ στη σκηνή, μετά τη λήξη της προβολής», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά πριν από 15 χρόνια στη Βαρκελώνη και σκοπό είχε να αναδείξει ένα κινηματογραφικό είδος που το ευρύ κοινό αγνοούσε: το μουσικό ντοκιμαντέρ. Πριν 5 χρόνια και έχοντας ταξιδέψει σε δεκάδες πόλεις του κόσμου, ήρθε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει στο κοινό της πόλης μερικές από τις σπουδαιότερες μουσικές ιστορίες.

«Το IN-EDIT είναι το παρασκήνιο του μουσικού κόσμου. Καταγράφει με την ίδια ειλικρίνεια τις στιγμές δόξας αλλά και τις εντάσεις, τις αποτυχίες και τις συγκινήσεις που μόνο η μουσική μπορεί να προκαλέσει. Καταγράφει τον παγκόσμιο χαρακτήρα της μουσικής αλλά και την αλλαγή των αποχρώσεών της, ανάλογα με τη χώρα, την πόλη ή τη γλώσσα», τονίζεται.