Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επισκευή ηλεκτροσυσκευών στο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

Το έργο LIFE ReWeee διοργανώνει στις 5 & 6 Μαΐου 2018 Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

Πρόσκληση για από κοινού επισκευή χαλασμένων ηλεκτρικών συσκευών απευθύνουν στους Θεσσαλονικείς οι εταίροι του έργου LIFE ReWeee, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Θεσσαλονίκης, στο Repair Café - Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!».

Στο 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Θεσσαλονίκης στις 5 Μαΐου 2018 μεταξύ 10:00-14:00 και στις 6 Μαΐου 2018 μεταξύ 10:00-14:00, ειδικοί τεχνικοί θα είναι διαθέσιμοι να επιδιορθώσουν δωρεάν όλες τις επισκευάσιμες μικρές ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές. «Προσκαλούμε τους επισκέπτες του Φεστιβάλ να φέρουν από το σπίτι τις χαλασμένες συσκευές τους, για επισκευή: Τοστιέρες, καφετιέρες, ηλεκτρικές σκούπες, ηλεκτρικά σίδερα και οποιαδήποτε άλλη χαλασμένη ηλεκτρική συσκευή είναι ευπρόσδεκτη! Είναι πολύ πιθανό να επισκευαστεί και φυσικά δωρεάν! Οι τεχνικοί του Εργαστηρίου "Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!" έχουν την τεχνογνωσία και θα κάνουν τα πάντα για να σας βοηθήσουν και να σας εκπαιδεύσουν στην επιδιόρθωση», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Προωθώντας την επιδιόρθωση το έργο LIFE REWEEE έχει σκοπό να συμβάλει στη μείωση του όγκου από ηλεκτρικά απόβλητα που παράγουμε. Σήμερα, πετάμε μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικών συσκευών, ακόμα και εκείνες που θα μπορούσαν εύκολα να ξαναχρησιμοποιηθούν μετά από μια απλή επισκευή. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έχουν ξεχάσει ότι πολλές συσκευές μπορούν σχετικά εύκολα να επιδιορθωθούν και να παραταθεί η ζωή τους. Το Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» θέλει να μας το θυμίσει αυτό!

Το Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» ευελπιστεί επίσης να φέρει τους συμπολίτες της Θεσσαλονίκης σε επαφή μεταξύ τους με έναν νέο τρόπο. «Και να ανακαλύψουν ότι τεχνογνωσία και πρακτικές ικανότητες αξίζει να αναζητηθούν ώστε να κάνουν ευκολότερη και πιο πράσινη τη ζωή μας. Οι επισκευές μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα και πόρους και να συμβάλουν τόσο στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2, όσο και στην μείωση των αποβλήτων στην κατεύθυνση μιας Κυκλικής Οικονομίας. Τέλος, το Εργαστήριο "Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!" θέλει να δείξει πόσο εύκολη και διασκεδαστική μπορεί να είναι η επιδιόρθωση των συσκευών!», προστίθεται στην ίδια ενημέρωση.