Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επιχειρηματική κόντρα για το Nikopolis – Σηκώνουν έπιπλα ενώ το ξενοδοχείο είναι σε λειτουργία!

Παρουσία δικαστικού επιμελητή, συνεργείο μεταφορικής εταιρείας άρχισε να σηκώνει έπιπλα και άλλα κινητά περιουσιακά στοιχεία του ξενοδοχείου στο πλαίσιο κατάσχεσης εκ μέρους γνωστού επιχειρηματία

Ενώπιον ενός πρωτοφανούς θεάματος ήρθαν οι πελάτες και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Nikopolis που έχει περάσει στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία Τέλη Μυστακίδη.

Συγκεκριμένα, παρουσία δικαστικού επιμελητή, συνεργείο μεταφορικής εταιρείας άρχισε να σηκώνει έπιπλα και άλλα κινητά περιουσιακά στοιχεία του ξενοδοχείου στο πλαίσιο κατάσχεσης εκ μέρους του γνωστού επιχειρηματία, ενώ αυτό βρίσκεται κανονικά σε λειτουργία.

Να σημειωθεί εδώ ότι εταιρεία του κ. Μυστακίδη έχει αγοράσει από την τράπεζα Αττικής, έναντι συνολικού τιμήματος 8,5 εκατ. ευρώ, το ακίνητο (μαζί με το δάνειο) στο οποίο μισθωτής είναι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλιακάτσος , προηγούμενος ιδιοκτήτης του Nikopolis. Το ξενοδοχείο λειτουργούσε υπό τη μορφή του sales & lease back από τον κ. Καλιακάτσο, όμως, ο νέος ιδιοκτήτης κατήγγειλε τη μίσθωση.

Ωστόσο ο κ. Καλιακάτσος πέτυχε δικαστικά την αναστολή της χρήσης του ξενοδοχείου από τον κ. Μυστακίδη μέχρι το 2030, οπότε και θα εκδικαστεί η ανακοπή (μέχρι τότε, δηλαδή, η διαχείριση του ξενοδοχείου παραμένει στον κ. Καλιακάτσο).

Δεν πέτυχε όμως την αναστολή εκτέλεσης της κατάσχεσης του εξοπλισμού του ξενοδοχείου έναντι οφειλών του, ως μισθωτή, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Έναντι αυτών των οφειλών, ο κ. Μυστακίδης προχώρησε σήμερα σε κατάσχεση κινητού εξοπλισμού του ξενοδοχείου (έπιπλα, καρέκλες, τραπέζια κ.α.), εξωθώντας στα άκρα την κόντρα των δύο πλευρών.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα ο κ. Μυστακίδης βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με επενδυτή ο οποίος εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξαγορά του Nikopolis. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη πρόταση του επενδυτή απορρίφθηκε και μένει να φανεί, πλέον, εάν, θα επανέλθει με νέα προσφορά.