Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσίασε τους επισκέπτες το «Comic Con 2» (φωτο)

Για τρεις ημέρες η καρδιά των κόμικς χτύπησε στη Θεσσαλονίκη. Οι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με διάσημους δημιουργούς και γνώρισαν πολλές εκπλήξεις.

Στη Θεσσαλονίκη χτύπησε για τρεις ημέρες (06-08 Μαΐου) η καρδιά των κόμικς, με τη δυναμική επιστροφή του Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con» που πραγματοποιήθηκε στον γνώριμο και αγαπημένο χώρο (στην Αποθήκη Γ’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης).

Το «The Comic Con 2» συγκέντρωσε κάτω από μία στέγη όλους τους επαγγελματίες και τους λάτρεις των κόμικς στην Ελλάδα, φέρνοντας παράλληλα αυτό το κοινό σε επαφή με ό,τι νεότερο «παίζει» στον συγκεκριμένο χώρο στο εξωτερικό αλλά και με διάσημους δημιουργούς, καλλιτέχνες και performers.

Διάσημοι guests, λαμπερές παρουσίες

Ανάμεσα στους φετινούς καλεσμένους ήταν ο Ιταλός Paolo Mottura, ο σημαντικότερος σχεδιαστής τής νέας γενιάς τής Disney, ο Mike Collins, storyboard artist στην τηλεοπτική σειρά «Doctor Who» (με πολυετή θητεία στον χώρο της 9ης τέχνης), ο Cameron Stewart, σχεδιαστής του κόμικ «Fight Club 2» (αποτελεί συνέχεια της αγαπημένης ταινίας, που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Chuck Palahniuk), ο Dražen Kovačević (γνωστός για τις δουλειές του στις «Les Humanoïdes Associés» και «Soleil Productions»), ο Guillermo Ortego, που έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, και ο σκιτσογράφος-cartoonist Thierry Capezzone (με πολυετή θητεία σε κόμικς που απευθύνονται σε νεαρές ηλικίες, ο οποίος θα πραγματοποιήσει workshop για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών).

Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε και ένας παλιός μας γνώριμος, ο William Simpson, storyboard artist της τηλεοπτικής σειράς φαινόμενο «Game of thrones» που μεταδίδεται αποκλειστικά από τα κανάλια Nova. Από τη διοργάνωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και μια διεθνούς φήμης cosplayer: έτσι, στη Θεσσαλονίκη θα έρθει για να πραγματοποιήσει workshop και να συναντηθεί με έλληνες cosplayers η γερμανίδα Ezra.



Ελληνική δύναμη...

Από αυτήν τη μεγάλη γιορτή δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, ασφαλώς, οι έλληνες δημιουργοί. Έτσι, τη φετινή διοργάνωση τίμησαν περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες, ορισμένοι εκ των οποίων συνεργάζονται με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού. Ο επισκέπτης της «The Comic Con 2» γνώρισε, παράλληλα, ελληνικές εκδοτικές εταιρείες παραγωγής κόμικ, καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο και πολλά ακόμη. Έλληνες και ξένοι δημιουργοί ήρραν σε άμεση επαφή και επικοινωνία με τους χιλιάδες φανατικούς λάτρεις της δουλειάς τους, μέσα από workshops με συμμετοχή του κοινού, ειδικά master classes σχεδίασης κόμικ αλλά και ζωντανή συζήτηση με τους fans τους.



Για τα παιδιά

Στη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκε μια σειρά από δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά, που τα βοήθησαν να ανακαλύψουν τα μυστικά αυτής της πολύ ιδιαίτερης μορφής τέχνης, συμμετέχοντας σε εξειδικευμένα workshops. Makeup artists έβαψαν τα πρόσωπα των μικρών μας φίλων, ενώ στον πρώτο όροφο της Αποθήκης Γ’ τα παιδιά γνώρισαν και έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια φαντασίας αλλά έκαναν ερωτήσεις στους προσκεκλημένους σχεδιαστές.

Σημειωτέον ότι το «The Comic Con 2» είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων της φετινής διοργάνωσης διατέθηκε στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής (ΚΕΑ). Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δημιουργίες των παιδιών, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το έργο του φιλανθρωπικού σωματείου.