Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακές μακέτες από μαθητές στη Νέα Παραλία

Οι μαθητές του Γ΄Γυμνασίου στην οδό Παπαναστασίου φτιάχνουν ευφάνταστα έργα χρησιμοποιώντας από μακετόχαρτο μέχρι βρύα και ξύλα από σουβλάκια.

Η Πλατεία Αριστοτέλους, το Νέο Δημαρχείο, το Επταπύργιο, ο Πύργος του ΟΤΕ αλλά και η Σαντορίνη, τα Μετέωρα, η ΧΑΝΘ, η Βουλή των Ελλήνων, το γεφύρι της Άρτας, η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου έγιναν μακέτες και εκτίθενται στο Περίπτερο του Κήπου της Μεσογείου στη Νέα Παραλία.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι μακέτες αυτές κατασκευάστηκαν από τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης -ανάμεσά τους και μαθητές με πρόβλημα όρασης-, ένα σχολείο που βρίσκεται δίπλα στο παλιό Ρωσικό Μαιευτήριο, στην οδό Παπαναστασίου.

Στο σχολείο αυτό εδώ και 20 χρόνια περίπου, κάθε Οκτώβριο διοργανώνεται μια  Έκθεση Τεχνολογίας με μακέτες, που κατασκευάζουν μαθητές με φαντασία και πολλή προσπάθεια στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας. Όλα τα έργα, μηδενός εξαιρουμένου, κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στο σχολικό εργαστήριο και όχι στο σπίτι. Οι επισκέπτες της Έκθεσης Τεχνολογίας ψηφίζουν τα καλύτερα έργα, στα οποία δίνονται βραβεία από τον Σύλλογο Γονέων.

Οι μαθητές φτιάχνουν ευφάνταστα έργα χρησιμοποιώντας από μακετόχαρτο μέχρι βρύα και ξύλα από σουβλάκια. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το σύνολο των κτηρίων στη μακέτα της πλατείας Αριστοτέλους σχεδιάστηκαν, κόπηκαν και διακοσμήθηκαν περίπου 400 παράθυρα και 100 κολόνες.

Από σήμερα έως την Κυριακή 10 Ιουνίου στο γυάλινο περίπτερο της Νέας Παραλίας εκτίθενται οι βραβευμένες μακέτες της περασμένης χρονιάς και προηγούμενων χρόνων από μαθητές της Α΄και Β΄Γυμνασίου. Μάλιστα, τα Σαββατοκύριακα από τις 11 πμ έως τις 2 μμ μαθητές του 6ου Γυμνασίου θα βρίσκονται εκεί για να υποδεχτούν τους επισκέπτες, να τους ξεναγήσουν και να τους εξηγήσουν πώς έκαναν τα έργα τους.