Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «ΕμβολιάΖΩ» στην πλατεία Αριστοτέλους (φωτο+vid)

Τα παιδιά διασκεδάζουν στην πλατεία με τον ξυλοπόδαρο και τη λουλουδονεράιδα, όσο οι γονείς ενημερώνονται για την αξία των εμβολιασμών

Λευκά μπαλόνια, παιδικά γέλια και το μήνυμα της διασφάλισης της δημόσιας υγείας μέσω του εμβολιασμού, συνθέτουν σήμερα το κλίμα στην ηλιόλουστη πλατεία Αριστοτέλους, όπου λαμβάνει χώρα η εκδήλωση ΕμβολιάΖΩ, την οποία διοργανώνει ο ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά διασκεδάζουν με τον ξυλοπόδαρο, τη λουλουδονεράιδα και τον ανιματέρ της ομάδας «Ανεμοσκορπίσματα», όσο οι γονείς ενημερώνονται για την αξία των εμβολιασμών.

Οι γιατροί του ιατρικού συλλόγου πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε παιδιά, εφόσον οι γονείς έχουν το βιβλιάριο μαζί τους και διαπιστωθεί ότι χρειάζονται κάποιον εμβολιασμό. Εμβόλια γίνονται σε ενήλικες, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όπως το αντιτετανικό εμβόλιο, που γίνεται αν ο ενήλικας δηλώσει πως δεν το έχει κάνει τα τελευταία δέκα χρόνια. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί πάνω από 20 άτομα. "η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής είναι πολύ καλή,  είμαστε εδώ για να διαδώσουμε το μήνυμα πως ο εμβολιασμός είναι πολύ ισχυρό όπλο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας», δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος εξαδακτυλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ενώ στους περαστικούς μοιράζονται μπαλόνια και φουσκωτές μπάλες. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα.