Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ελβετοί προσπάθησαν να μεταφέρουν παράνομα μετανάστες

Εντός του οχήματος που οδηγούσαν επί της Εγνατίας Οδού, εντοπίστηκαν τρεις αλλοδαποί από το Πακιστάν, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, δύο άτομα, 38 και 27 ετών, υπήκοοι Ελβετίας, οι οποίοι προσπάθησαν να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες στην χώρα.

Όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο σε ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσαν, το οποίο εντοπίστηκε στον κόμβο Κερδυλλίων, εντός του προαναφερόμενου οχήματος μετέφεραν τρεις αλλοδαπούς, από το Πακιστάν, που στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην χώρα.

Παράλληλα, χθες το πρωί, έπειτα από ενημέρωση του τηλεφωνικού κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Σερρών (κόμβος Ασσήρου), 57 αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων και 25 ανήλικοι, να κινούνται πεζή.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι στο σύνολό τους στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.