Skip to main content

Λεκάκης: Συστηματικός παραβάτης ο επιχειρηματίας στο καφέ με το φανάρι

Κλιμάκιο του δήμου Θεσσαλονίκης έκοψε φύλλο ελέγχου στο καφέ-μπαρ Butler, μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του θέματος.

Έλεγχο στο καφέ-μπαρ Butler στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει «κλείσει» με πλέξι γκλας το φανάρι στη συμβολή των οδών Καρόλου Ντηλ και Μητροπόλεως (δείτε εδώ), πραγματοποίησε το πρωί μεικτό κλιμάκιο δημοτικών αστυνομικών και ελεγκτών.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, το οποίο έχει βάλει «φωτιά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το κλιμάκιο έκοψε φύλλο ελέγχου, ενώ κατατέθηκε και μήνυση από τη δημοτική αστυνομία για επέκταση του κοινόχρηστου χώρου. Είναι η τρίτη μήνυση που υποβάλλεται κατά του συγκεκριμένου καταστήματος, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Πέτρο Λεκάκη.

Πλέον μετά και την τρίτη μήνυση που έχει κατατεθεί, αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για ενδεχόμενη ανάκληση άδειας κοινόχρηστου χώρου για χρονικό διάστημα, που προβλέπει ο νόμος.

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μίλησε «κατά κόρον παραβατικό επιχειρηματία, ο οποίος αρχικά λειτουργούσε το κατάστημά του με προέγκριση και χωρίς την άδεια λειτουργίας». Όπως ανέφερε ο κ. Λεκάκης, μετά τον έλεγχο από το μεικτό κλιμάκιο τα υαλοπεράσματα απομακρύνθηκαν άμεσα.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον έλεγχο ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι προχώρησε σε αυτή την ενέργεια καθώς το φανάρι είναι ανενεργό και η διάβαση έχει μεταφερθεί.

Πρώτη δημοσίευση: 17:20