Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι της Τροχαίας για τον εντοπισμό επικίνδυνων οδηγών

Οι αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης οδήγησης και τον εντοπισμό οδηγών που πραγματοποιούν επικίνδυνους ελιγμούς

Επιχειρησιακό σχέδιο με ποιοτικούς και ουσιαστικούς τροχονομικούς ελέγχους, για τη διευκόλυνση και προστασία του συνόλου των χρηστών των οδικών δικτύων (πεζών και οχημάτων), τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την εξάλειψη των συνθηκών που επιτείνουν τις συνέπειές τους υλοποιεί η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, προς την κατεύθυνση αυτή, υιοθετήθηκαν διάφορες μορφές τροχονομικής αστυνόμευσης, μεταξύ των οποίων και οι αστυνομικοί έλεγχοι με τη μορφή εξορμήσεων, τη συγκρότηση ειδικών συνεργείων ελέγχου με περιπολικά και συμβατικά αυτοκίνητα και στοχευμένους ελέγχους σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.  

Στο πλαίσιο λοιπόν εντατικοποιημένων αστυνομικών δράσεων, την 01-12-2016, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης οδήγησης και τον εντοπισμό οδηγών που πραγματοποιούν επικίνδυνους ελιγμούς, προκειμένου να επιδείξουν την ικανότητα οδήγησής τους και να προκαλέσουν τον εντυπωσιασμό.

Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, προέκυψαν τα ακόλουθα στοιχεία:

Τροχονομικές Παραβάσεις

Είδος Παράβασης/Οχήματα

Αυτοσχέδιοι αγώνες : 1
Στέρηση κατάλληλου σιγαστήρα-θόρυβος: 7
Επικίνδυνοι ελιγμοί: 1
Λοιπές παραβάσεις:7   

Σύνολο: 16

Επισημαίνουμε ότι ο σεβασμός στην αξία της ανθρώπινης ζωής, μας επιβάλλει τη συνέχιση των εντατικών και αδιάλειπτων τροχονομικών ελέγχων. Υπενθυμίζουμε όμως ότι ΜΟΝΟ τα αστυνομικά μέτρα ΔΕΝ επαρκούν. Απαιτείται η συνειδητή συμμόρφωση οδηγών και πεζών στους Κανόνες Οδικής Συμπεριφοράς, η αποφυγή της επιθετικής οδήγησης και η κατανόηση των πιθανών τραγικών συνεπειών που επιφυλάσσει η επικίνδυνη και μη συνετή οδήγηση.