Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έκτακτα δρομολόγια για την αποκομιδή των σωρών σκουπιδιών

«Πράσινο» από την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο ένταλμα πληρωμής για τα καύσιμα κίνησης των απορριμματοφόρων του δήμου

Ομαλοποιείται τις επόμενες ώρες η κατάσταση με τα συσσωρευμένα σκουπίδια στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενέκρινε σήμερα το ένταλμα πληρωμής για τα καύσιμα κίνησης των απορριμματοφόρων.

Ο κεντρικός δήμος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, προμηθεύτηκε από χθες 3.000 λίτρα πετρελαίου, με αποτέλεσμα στην πρωινή βάρδια να βρίσκονται στους δρόμους της πόλης το σύνολο των οχημάτων, 19 απορριμματοφόρα, οκτώ αυτοκίνητα της ανακύκλωσης αλλά και τα έξι αυτοκίνητα που απαιτούνται για τη συλλογή των ογκωδών αντικειμένων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά, θα αυξηθεί η «δύναμη» των εργαζομένων στην απογευματινή και βραδινή βάρδια, ώστε να αδειάσουν το συντομότερο δυνατό οι γεμάτοι από σκουπίδια κάδοι.

«Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση. Από τη στιγμή που ενεκρίθη το ένταλμα πληρωμής από την πάρεδρο θα προχωρήσουμε σε έκτακτα δρομολόγια για να μπορέσουμε πριν το τριήμερο της Αποκριάς να καθαρίσει η πόλη. Θα ρίξουμε το βάρος σε γειτονιές που τα απορρίμματα έχουν γεμίσει τους κάδους» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Παππάς.