Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν ηλικιωμένες με τη μέθοδο της απασχόλησης

Μια 44χρονη μαζί με συνεργούς της, αποσπούσαν την προσοχή ηλικιωμένων ατόμων με διάφορες προφάσεις και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα.

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων με τη μέθοδο της απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη. Μια 44χρονη μαζί με συνεργούς της, αποσπούσαν την προσοχή ηλικιωμένων ατόμων με διάφορες προφάσεις και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και προσωπικά τους αντικείμενα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενες, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του τρέχοντος έτους, προσέγγισαν με διάφορες προφάσεις ηλικιωμένα άτομα στις περιοχές της Άνω Πόλης, της Περαίας και της Ανάληψης και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και προσωπικά τους αντικείμενα.

Αναλυτικότερα:

Αρχές Μαρτίου του 2015, η 44χρονη προσέγγισε 86χρονη γυναίκα στην περιοχή της Άνω Πόλης και προσποιούμενη υπάλληλο τραπεζικού υποκαταστήματος και παλιά της γνώριμη, εισήλθε στο διαμέρισμά της μαζί με έτερη συνεργό της και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από το εσωτερικό το χρηματικό ποσό των 100 λιρών Αγγλίας.

Περί τα τέλη του ίδιου μήνα, προσέγγισε προαύλιο χώρο οικίας στην περιοχή της Περαίας, όπου βρίσκονταν 74χρονος ημεδαπός και με το πρόσχημα ότι αναζητά πληροφορίες σχετικά με την περιοχή, απέσπασε την προσοχή του και αφαίρεσε από την τσέπη του το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο στο οποίο την ανέμενε συνεργός της.

Αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, η 44χρονη μαζί με συνεργό της πλησίασαν ηλικιωμένη στην περιοχή της Ανάληψης και αφού προθυμοποιήθηκαν να την βοηθήσουν να μεταφέρει σακούλες με διάφορα προϊόντα, εισήλθαν στο διαμέρισμά της, όπου με την ίδια μέθοδο αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τιμαλφή και προσωπικά της αντικείμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η 44χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.