Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση του γαλλικού ινστιτούτου για την ισότητα των αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ο αριθμός ανδρών και γυναικών αθλητών θα είναι ακριβώς ίδιος

Εκδήλωση με τίτλο «2004-2024 : Από την Αθήνα στο Παρίσι, η πορεία των αθλητριών προς την ισότητα» στις 8 Μαρτίου 2024, στις 19:00, στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2).  

Είκοσι χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και πέντε μήνες πριν από αυτούς του Παρισιού, η οργανωτική επιτροπή «Παρίσι 2024» έχει ανακοινώσει ότι αυτή θα είναι η πρώτη ολυμπιακή διοργάνωση στην οποία ο αριθμός ανδρών και γυναικών που θα αγωνιστούν είναι ακριβώς ίδιος.  

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το καλοκαίρι υπό τον γενικό τίτλο «Στον δρόμο για το Παρίσι»,  στρογγυλό τραπέζι όπου Ελληνίδες και Γαλλίδες αθλήτριες –Ολυμπιονίκες και πρωταθλήτριες-  θα περιγράψουν τις εμπειρίες τους από το παρελθόν και το παρόν και θα επιχειρήσουν να απαντήσουν στο ερώτημα:  η πορεία των αθλητριών προς την ισότητα παραμένει ακόμα και σήμερα ζητούμενο ή αποτελεί πλέον κατάκτηση;

Συμμετέχουν:

Βούλα Πατουλίδου, Χρυσή Ολυμπιονίκης στα 100μ. με εμπόδια (Βαρκελώνη-1992),  Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.   

Αναστασία Κελεσίδου, Ασημένια Ολυμπιονίκης στη δισκοβολία (Σίδνεϊ-2000 & Αθήνα-2004). Μέλος του ΔΣ ΣΕΓΑΣ και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ.

Ευαγγελία Ψάρρα, Ολυμπιονίκης στην τοξοβολία  (Αθήνα-2004). Συμμετοχή-ρεκόρ σε έξι Ολυμπιακούς Αγώνες.  
Θεοδώρα Πασχαλίδου, Παραολυμπιονίκης στο τζούντο (Τόκιο-2020).  Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Ρότερνταμ-2023).

Χριστίνα Μόσχη, 4η στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ταλίν στα 10 μ. αεροβόλου πιστολιού. Μέλος της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας στο Παρίσι 2024

Σε σύνδεση από το Παρίσι παρεμβαίνει η Ντελφίν Ρασινέ-Ρεό (Delphine Racinet-Réau), Αργυρή ολυμπιονίκης (Σίδνεϊ-2000), Χάλκινη Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή τραπ (Λονδίνο-2012)

Συντονίζει η δημοσιογράφος-αθλητικογράφος, Ευγενία Γήτα.  

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτίο εισόδου.

Για δελτία εισόδου: https://www.more.com/music/dialeksi-stroggylo-trapezi-ston-dromo-gia-to-parisi-olympiakoi-agones-isotita/?evId=634784