Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν 20 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από τον TAP

Συμπεριλαμβάνονται και τέσσερις θερμοκοιτίδες ώστε να μπορούν να μετατραπούν οι κινητές μονάδες ενήλικων σε μονάδες διακομιδής νεογνών.

του Νίκου Αβουκάτου

Είκοσι υπερσύγχρονα ασθενοφόρα παρέδωσε σήμερα στο ΕΚΑΒ ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP). Συνολικά ο αριθμός των ασθενοφόρων που θα δοθούν είναι 33 για να ενισχυθούν Παραρτήματα και Τομείς του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για την υλοποίηση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της κατασκευάστριας εταιρείας του Διαδριατικού Αγωγού και του Ελληνικού δημοσίου, με τη δωρεά 92 οχημάτων κοινής ωφελείας σε τοπικές κοινότητες και στις τρεις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας που διέρχεται ο αγωγός.

Τα ασθενοφόρα που δόθηκαν διαθέτουν αρκετές καινοτομίες που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ. Όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, πρόεδρος του ΕΚΑΒ, τα νέα οχήματα έχουν πολλές δυνατότητες.

Μέσα στη δωρεά του TAP είναι και τέσσερις θερμοκοιτίδες ώστε να μπορούν να μετατραπούν οι κινητές μονάδες ενήλικων σε μονάδες διακομιδής νεογνών.

Επίσης, η κινητή μονάδα διαθέτει ειδικό φορείο με μηχανισμό φυσούνας που ζυγίζει το σώμα του πάσχοντα και απορροφά έτσι τους κραδασμούς του οχήματος. Το κάθε οχήμα έχει καρέκλα ερπύστρια, που παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης του πληρώματος ώστε να παραλαμβάνει άμεσα και εύκολα τον πάσχοντα από τις σκάλες του σπιτιού του.

Με τη δωρεά έρχονται να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες του ΕΚΑΒ και βέβαια να ενισχυθεί με νέα οχήματα ο γερασμένος στόλος για τις ανάγκες στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη.

«Στις προτεραιότητές μας είναι και η ασφάλεια. Σε αυτή τη λογική τρέχουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα δωρεάς των οχημάτων. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε τη δωρεά άλλων 10 ασθενοφόρων», επισήμανε η Κατερίνα Παπαλεξανδρή, διευθύντρια του TAP για την Ελλάδα, στην εκδήλωση παράδοσης - παραλαβής που έλαβε χώρα σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, στην Πυλαία.

Την ικανοποίησή τους για τη δωρεά των ασθενοφόρων εξέφρασαν οι περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.