Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

Δύο υπήκοοι Βουλγαρίας και Πακιστάν συνελήφθησαν από άνδρες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών για υπόθεση παράνομης διακίνησης ανθρώπων εντός της χώρας.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν χθες δύο μέλη εγκληματικής ομάδας που ενέχονται σε υπόθεση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας και Πακιστάν ηλικίας 34 και 32 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος έτερου μέλους της ομάδας, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της προώθησης στο εσωτερικό της χώρας, της διευκόλυνσης και της ηθικής αυτουργίας σε διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας,  της διευκόλυνσης παράνομης διαμονής αλλοδαπού και της εγκληματικής ομάδας.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, τον προαναφερόμενο 34χρονο, να μεταφέρει παράνομα, εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, τρεις αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν, με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 34χρονος είχε παραλάβει τους παραπάνω αλλοδαπούς, αφού προηγουμένως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 32χρονο συνεργό του, που ήταν επιφορτισμένος με τον εντοπισμό αλλοδαπών που επιθυμούν να διέλθουν τα σύνορα, ενώ κατά την άφιξή τους σε παραμεθόρια περιοχή, θα τους παραλάμβανε  ο τρίτος συνεργός.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Δέλτα ο 32χρονος, ο οποίος διαπιστώθηκε επιπλέον, ότι φιλοξενούσε στην οικία του, παράνομα διαμένοντα στην ελληνική επικράτεια, αλλοδαπό.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.