Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δύο αλλοδαποί μετέφεραν παράνομα μετανάστες από Τουρκία

Στη σύλληψη δύο διακινητών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών από την Τουρκία προς την Αθήνα, προέβη η Αστυνομία.
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πέτυχαν τη σύλληψη δύο διακινητών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών από την Τουρκία προς την ελληνική επικράτεια. 
 
Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 29 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών, παράνομης εισόδου στη Χώρα και πλαστογραφίας.
 
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (16-05-2015), στην Εγνατία Οδό, πλησίον των διοδίων Ανάληψης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό και συνοδηγό τους δύο συλληφθέντες διακινητές, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά  έξι (6) αλλοδαπών.
 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω μετανάστες είχαν καταβάλει  σε έναν εκ των συνεργών, το χρηματικό ποσό των 1.800 – 2.000 ευρώ έκαστος, ενώ επιπλέον προέκυψε ότι, είχαν εισέλθει λάθρα την προηγούμενη ημέρα στην ελληνική επικράτεια, έχοντας ως τελικό  προορισμό την πόλη της Αθήνας. 
 
Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων (29χρονος), κατά τον διενεργούμενο έλεγχο, επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού.
 
Οι συλληφθέντες διακινητές θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.