Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δημοπρασία έργων μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων

Ο οίκος Hellenic Auctions προσφέρει σε δημοπρασία έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων με τιμή εκκίνησης το 1 ευρώ. Εκτίθενται περισσότερα από 100 έργα.

Έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα δημοπρατούνται με τιμή εκκίνησης μόλις ένα ευρώ. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλάς της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, ενώ τα έργα θα εκτίθενται για το κοινό στον ίδιο χώρο, από σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουνίου έως και την Παρασκευή το απόγευμα.

Ο οίκος δημοπρασιών Hellenic Auctions προσφέρει ζωγραφικά έργα των Περβολαράκη, Κανά, Ροϊλού, Φειδάκη και άλλων, ελεύθερα και χωρίς τιμή ασφαλείας. Η κίνηση αυτή αναμένεται να προκαλέσει το ζωηρό ενδιαφέρον φιλότεχνων και συλλεκτών, αφού οι τιμές και των υπόλοιπων 100 και πλέον έργων της δημοπρασίας που προσφέρονται είναι σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Μεταξύ των επίλεκτων έργων του 19ου και 20ού αιώνα, ξεχωρίζουν - για τη σπανιότητα και σημαντικότητά τους - αξιόλογα έργα του Νικολάου Γύζη, του Θεόδωρου Βρυζάκη, του Πανταζή και του Μαλέα, καθώς και έργα του Κωνσταντίνου Παρθένη («Η Καλυψώ και το πνεύμα»), η «Ύδρα» του Σπύρου Παπαλουκά, έργο της τελευταίας του περιόδου, τη δεκαετία του 1950.

Άλλα σημαντικά έργα στον κατάλογο είναι αυτά των Μιχαήλ Οικονόμου, Τσαρούχη, Βασιλείου, Γαΐτη, Εγγονόπουλου, αλλά και των πιο σύγχρονων Μόραλη, Τέτση, Ακριθάκη, Μυταρά, Φασιανού, Δέρπαπα, Κόττη και άλλων.