Skip to main content

Δηλώσεις επισήμων για τη διπλή γιορτή της Θεσαλονίκης (video)

Με όλες τις τιμές πραγματοποιήθηκε η δοξολογία στον ΙΝ Αγ. Δημητρίου, για τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης και την επέτειο απελευθέρωσή της.

Η προστασία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη είναι διαχρονική και κορυφώθηκε όταν η πόλη απελευθερώθηκε, στους Βαλκανικούς Πολέμους, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της δοξολογίας στον ΙΝ Αγ. Δημητρίου, για τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης και την επέτειο απελευθέρωσή της.

'Οπως είπε, τα διδάγματα του Αγ. Δημητρίου εμπνέουν το ελληνικό έθνος «να μην υπολογίζει το μέγεθος της δύναμής του, αλλά την πίστη στα ιδανικά του και τη μέχρι αυτοθυσίας υπεράσπιση της πατρίδας».

Για μια αδιάσπαστη και μεταφυσική σχέση της Θεσσαλονίκης με τον Άγιο Δημήτριο έκανε λόγο η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. «Με τη σκέψη μας στους πολίτες που δίνουν τον δικό τους αγώνα αυτή τη δύσκολη περίοδο, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους πάμε σε ένα καλύτερο αύριο», τόνισε.

«Η Θεσσαλονίκη σήμερα γιορτάζει τριπλή γιορτή: τον Πολιούχο της πόλης, την απελευθέρωση με τους Βαλκανικούς Πολέμους και την 28η Οκτωβρίου του 1940. Με συνέπεια και αξιοπρέπεια δίνουμε τον αγώνα ενωμένοι, έτσι ώστε η χώρα μας να αποκτήσει προοπτική, μέλλον και έξοδο από την οικονομική κρίση», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

«Μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, το μήνυμα της ενότητας και του αγώνα για την έξοδο από αυτήν, το στέλνουμε από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι μόνοι αγώνες που χάνονται, είναι οι αγώνες που δεν δίνονται και μία νέα αρχή είναι εφικτή και δυνατή για τη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Όλοι οι Έλληνες τιμούμε την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Χριστιανοσύνη και Ελλάδα πάνε μαζί. Με πίστη στο Θεό και την πατρίδα, παρά την ανεπάρκεια και ανικανότητα των κυβερνώντων, όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», σημείωσε.

Η σημερινή διπλή γιορτή της Θεσσαλονίκης στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλη την Ελλάδα ότι κάποιοι κάποτε τόλμησαν και έδωσαν μάχες, τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα αυτών των ανθρώπων και να τολμήσουμε, όσο ανυπέρβλητα και αν φαντάζουν τα εμπόδια μπροστά μας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα τα καταφέρουμε», υπογράμμισε.

Στη δήλωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως ο ελληνισμός πρέπει να είναι ενωμένος γιατί «έρχονται δύσκλοκες μέρες, και για να τα καταφέρουμε πρέπει να έχουμε ψυχή και δύναμη».



Πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέτρα ασφαλείας φέτος ήταν πολύ πιο ήπια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τα κάγκελα λιγότερα και οι πιστοί έμπαιναν στην εκκλησία χωρίς να συνωστίζονται σε ουρές και να ελέγχεται η ταυτότητά τους.