Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 32χρονος εμπλέκεται σε πορνογραφία ανηλίκων

Από την οικία του 32χρονου στη Θεσσαλονίκη κατασχέθηκε από την αστυνομία ηλεκτρονικό υλικό που περιλαμβάνει πορνογραφία ανηλίκων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου στη Θεσσαλονίκη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου για παραβίαση των διατάξεων περί πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με αλλοδαπές αρχές, διεξήγαγαν πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες σε υπηρεσίες και ιστότοπους, στους οποίους οι χρήστες κατείχαν και είχαν πρόσφορο, προς διαμοιρασμό, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής επικράτειας.

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε σχετικό Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε σε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε ηλεκτρονικά ίχνη σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος, τα οποία αντιστοιχούσαν στην οικία του 32χρονου ημεδαπού.

Ακολούθως, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, αστυνομικοί της οποίας διεξήγαγαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του ανωτέρω σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Από τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα ψηφιακά μέσα που αυτός κατείχε και διαχειριζόταν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 32χρονου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός εξωτερικός σκληρός δίσκος, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, USB Flash Drive και συσκευή κινητού τηλεφώνου τύπου smartphone.

Τα ανωτέρω κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στo Τομέα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων του Τμήματος Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του 32χρονου υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.