Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δίδυμο διαρρηκτών ξάφρισε καταστήματα σε Καλαμαριά και Πεύκα

Οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.338 ευρώ και προκάλεσαν φθορές αξίας 400 ευρώ

Σε αυτόφωρες συλλήψεις τεσσάρων συνολικά ατόμων για περιπτώσεις κλοπών προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Πιο αναλυτικά:

Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες της 16-03-2024, από το Κέντρο Άμεσης Δράσης για διάρρηξη καταστήματος στην περιοχή της Καλαμαριάς. Από τις άμεσες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 19 ετών, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε τσάντα με ενδύματα και διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, διαπιστώθηκε πως οι ανωτέρω, από κοινού με έτερο συνεργό τους, διέπραξαν επιπλέον 6 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα των περιοχών Καλαμαριάς και Πεύκων, από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.338 ευρώ και προκάλεσαν φθορές αξίας 400 ευρώ.

Συνελήφθησαν από  προστρέξαντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη, απογευματινές ώρες της 16-03-2024, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 22 ετών, οι οποίοι εισερχόμενοι σε κατάστημα στην περιοχή της Πυλαίας έγιναν αντιληπτοί από υπαλλήλους του καταστήματος να αφαιρούν προϊόντα συνολικής αξίας 300 ευρώ. Τα προϊόντα βρέθηκαν στο σύνολό τους και παραδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.