Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία κατά της Eldorado Gold στο καναδικό προξενείο

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και άνοιξαν πανό ενώ προχώρησαν και σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου.

Παράσταση διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης χρυσού από την καναδική πολυεθνική Eldorado Gold πραγματοποίησαν στο καναδικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Νέων Ρόδων και του Συντονιστικού Ιερισσού Χαλκιδικής.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και άνοιξαν πανό όπου αναγραφόταν «Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στις παρανομίες και στους εκβιασμούς της Eldorado» ενώ προχώρησαν και σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου, μπροστά από το προξενείο.

Αναφερόμενη στην απώλεια θέσεων από τα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής, η Τένια Τσαλή από την Επιτροπή Αγώνα Νέων Ρόδων είπε χαρακτηριστικά: «Το δικαίωμα στην εργασία είναι, μεν, ιερό, αλλά το ίδιο ιερές είναι και οι άλλες 10.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό που πλήττονται από την επένδυση».

Οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν αφού θυροκόλλησαν στην κεντρική είσοδο του καναδικού προξενείου ψήφισμα διαμαρτυρίας, στο οποίο ζητούν, μεταξύ άλλων, από την κυβέρνηση του Καναδά «να προωθήσει πρακτικές συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των λαών και όχι τα συμφέροντα οικονομικών κολοσσών».

Φωτογραφία: Sooc