Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τις διώξεις μελών του Συντονιστικού (vid)

Δεν είμαστε εδώ για να απολογηθούμε, αλλά για να διαμαρτυρηθούμε για τις διώξεις, ανέφερε μέλος του συντονιστικού. Μικροένταση με αστυνομία.

Μικροένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μελών του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται με αφορμή τις διώξεις που ασκήθηκαν σε δύο μέλη του Συντονιστικού.

Συγκεκριμένα, περίπου 80 άτομα, συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν για τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί σε βάρος των μελών Ηλία Σμήλιου και Ζήση Κλεισιάρη .

Μάλιστα, κάποια στιγμή ο διοικητής της αστυνομικής φρουράς των δικαστηρίων ζήτησε από τους διαδηλωτές να κάνουν ησυχία και εκείνοι αντέδρασαν λεκτικά, δημιουργώντας μικροένταση στο σημείο.

«Δεν είμαστε εδώ για να απολογηθούμε, αλλά για να διαμαρτυρηθούμε για τις διώξεις και να απαιτήσουμε να μην γίνουν άλλες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Σμήλιος, μέλος του συντονιστικού.

Στη συνέχεια, μέλη του Συντονιστικού, μαζί με τον κ. Σμήλιο, μπήκαν στο γραφείο του προϊστάμενου Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να διαμαρτυρηθούν, ενώ τα υπόλοιπα μέλη παρέμειναν έξω, φωνάζοντας συνθήματα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι ίδιοι στους δημοσιογράφους, ο εισαγγελέας τους έκανε επίπληξη και τους «απείλησε ότι θα γίνουν και άλλες μηνύσεις» και στη συνέχεια τους έδιωξε.