Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για τα προβλήματα στις εστίες

Οι φοιτητές θα κάνουν πορεία από τις Ά Φοιτητικές Εστίες έως το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματά τους.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, με εκκίνηση από τις Ά Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης και κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12:00 φοιτητές οικότροφοι των εστιών, ως αντίδραση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με τη διακοπή της σίτισης και τις ελλιπείς υποδομές στις εστίες.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, στόχος τους είναι να πιέσουν την κυβέρνηση και το υπουργείο «να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα της σίτισης που έχει προκύψει με το κλείσιμο του εστιατορίου».

Οι φοιτητές έχουν μείνει χωρίς σίτιση στις φοιτητικές εστίες εδώ και δύο εβδομάδες, καθώς έληξε -και δεν ανανεώθηκε- η σχετική σύμβαση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) με την εργολήπτρια εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Νοέμβρη, φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στις φοιτητικές εστίες πραγματοποιούν κατάληψη στο κτήριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στην Αθήνα. Το Ίδρυμα υποστηρίζει πως δεν μπορεί να υπογράψει τις νέες συμβάσεις για τη σίτιση, τόσο στις εστίες του ΑΠΘ όσο και στην υπόλοιπη χώρα, ούτε να προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης, όσο συνεχίζεται η κατάληψη. 

Οι συνθήκες στις εστίες του ΑΠΘ παραμένουν τραγικές, με σοβαρά προβλήματα στις υποδομές, που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών.

Τις προηγούμενες ημέρες οι φοιτητές πραγματοποίησαν κατάληψη στις Γ' Φοιτητικές Εστίες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ ήρθαν σε επαφή με στέλεχος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καθώς και με την Πρυτανεία του ΑΠΘ, ζητώντας λύση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.