Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση: «Όχι στον αυταρχισμό»(vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το νόμο Κεραμέως πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της αξιολόγησης και συνολικά κατά του νόμου Κεραμέως πραγματοποιούν από νωρίς το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί σχολείων της Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλουςενώ σημειώνεται ότι σήμερα η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.

Επίσης, φραγμός έγινε και στην κάθετο της Ι. Δραγούμη προς Τσιμισκή με συνέπεια οι διαδηλωτές να μπορούν να κινηθούν μόνο προς Εγνατία και να μην συνεχίσουν προς τα δικαστήρια.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν τα στοιχεία των αρμόδιων που απαγόρευσαν την πορεία προς τα δικαστήρια για να υποβάλλουν μήνυση και στη συνέχεια αποχώρησαν ανεβαίνοντας την οδό Ί. Δραγούμη, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Εγνατία, όπου η αστυνομία δημιούργησε νέο μπλόκο πριν την οδό Δωδεκανήσου. Εν τέλει, οι διαδηλωτές συνέχισαν από την οδό Αντιγονιδών προς το ΥΜΑΘ, όπου είναι ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας πέριξ του Διοικητηρίου.



Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται ακόμη και κατά της δικαστικής απόφασης να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία λέγοντας ότι αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε διάλογο μαζί τους, ρίχνει λάδι στη φωτιά, ποινικοποιοντας τις κινητοποιήσεις. «Απαντούμε δυναμικά στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία της κυβέρνησης», σημειώνουν.



Εκπρόσωποι ΕΛΜΕ κάνουν λόγο για απεργία τιμής και αξιοπρέπειας για τους εκπαιδευτικούς, κατά της απόφασης να κηρυχθεί παράνομη η απεργία και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών κάνουν λόγο για υψηλά ποσοστά στην απεργία που φτάνουν το 80%.



Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχουν επίσης και μαθητές οι οποίοι ζητούν την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και παράλληλα διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, και προσλήψεις εκπαιδευτικών.  

Τη διαμαρτυρία στηρίζει και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θανάση Κοκονά να ζητά εδώ και τώρα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.



Θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.